Kladdkaka med dumle och center.

100g smör.
2st ägg.
2.5dl strösocker.
1 msk vaniljsocker.
3 msk kakao.
2dl vetemjöl.
Valfri mängd med center och dumle.
 
Som överdrag hade vi smält choklad som stelnade, men prova med typ nutella eller liknade istället.
 
1.Smält smöret i en kastrull.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
3. Tillsätt vaniljsocker och kakao och vispa försiktigt.
4. Ha i mjölet och sedan smöret och vispa försiktigt ihop till en smet.
5. Vänd ner centern och dumlen (jag delade på godiet i bindre bitar men det är såklart valfritt) och ha ner i form.
Grädda i 20 min ungefär på 175 grader.
 
Låt sedan svalna och smällt chokladen och ha ut över kakan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback