Chokladkakor

Du behöver:
125 gr smör.
1 dl brunt farinsocker.
2 dl strösocker.
2 ägg.
2 tsk vaniljsocker.
1 tsk bakpulver.
1 msk kakao.
1 tsk salt.
5 ½ dl vetemjöl.
Valfri mängd hackad choklad, mörk- eller mjökchoklad eller inte varför vit choklad?
Gör så här.
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Hacka non stopen.
3. Blanda smör, farinsocker, strösocker, ägg och vaniljsocker till en krämig smet.
4. Tillsätt kakao, bakpulver, salt och mjöl, och den hackade non stopen. Vispa ihop till en deg.
5. Rulla 25 bollar ungefär lika stora och lägg på en bakplåtspappers klädd plåt och platta dom så att du kan dekorera dem med non stop som jag ungefär.
6. Grädda mitt i ugnen i sa 11 min. 15 min om dem är stora.
Jag testade och sticka in klubbpinnar innan jag ställde in i ugnen, sen gjorde jag små så fick ut typ 40 kakor och sen valde jag att ringla nougat över för att pynta dem lite. Men smeten är densamma som till non stop kakor.
Kommentarer
Trackback