en lugn fredag..

Jag hinner aldrig blogga om det jag ska!
Idag har Anton och jag varit och hälsat på mammi på jobbet hela dagen, och nå mer har jag inte och säga just nu.
Anton ropar på mat så ska gå och göra det och invänta victor.

Ett långt inlägg!

Anton har vuxit ur sin vagga så vi tänkte låta han få sova i sitt egna rum, innan han växte ur vaggan så hade vi hans rum till att lägga han i på dagen när jag höll på här hemma och så kunde vi stänga dörren. Men vi hann bara lägga oss så bestämde vi oss för att han får sova hos oss inatt iallfall, vi får se hur vi gör i fortsättningen, testa en natt att han sover i eget rum och se hur det känns.
Idag har Anton och jag tillbringat dagen i avesta, först lunch med Victor och sen gick vi runt på stan med Elin, köpte inget idag, hade aldrig ekonomin tillåtit, men det kliar i fingrana varje gång jag går förbi tigerdräkten inne på lindex.
This one! Står på önskelistan iallfall som tomten gärna får komma med.
Tänkte göra två listor idag/imorgon som vi önskar oss till dopet och julklapp, till er som är helt vilsa ungefär.
Mina hjärtan sover och jag är vaken vid denna tid som vanligt, men Anton har lixom sovit till 10 två dagar i rad och skämt bort sin mamma.. Ibland bra ibalnd dåligt...
 

Kan själv!

Anton kan eller kunde ikväll sitta helt själv utan att vi höll i han och utan att flyga åt något håll, han är ju inte rak i ryggen utan sitter mest framåt lutat men antar att det är så i början innan dom riktigt har dom musklerna och stabiliteten i ryggen.

Nu sover mina hjärtan och jag tänker göra detsamma.


Skulle inte shoppa..

Åkte till Avesta för att inte shoppa och ändå kommer man hem med flera påsar..
Men var jätte trevligt att träffa Emma, Emma och Sofia igen iallafall :)


En till bild på nya håret..

Wille är här så har bara legat och slappat sen Anton somnade förutom turen till Ica då :)

Hej fake smile på bilden :)


Onsdag.

sitter och sörjer att mitt hår är av, kommer nog göra det tills den dagen det har blivit lagomlångt att slänga upp i en boll mitt på huvudet igen.. Fast samtigt är det riktigt skönt att vara kort hårig, nu kan inte Anton dra i mitt hår längre och jag har inte så mycket att platta.
idag ska Anton och jag ta bussen över till Avesta för att leka lite med Emma, Emma och Sofia vid 4. Innan dess tänkte jag dra mig ner till ica och handla lite saker så jag kan göra vaniljkolor idag kanske. Vi får se vad som står på schemat att göra när anton kanske har somnat.
Dåligt bild på frillan..

You only live once!

Elin har tvingat mig och blogga, så jag måste väl.
Idag ska Victor och jag klippa oss, och jag säger bara - you only live once! Nu vart ni riktigt nyfikna vava?!
Imorse låg Anton och jag och drog oss i sängen jätte länge, skrattade pratade och busade, finns inget som är lika bra som han och sen somnade han en liten stund och nu ligger han och sover igen.


3 ifrån helgen.

Om en halvimme så ska Anton och jag börja röra oss mot BVC för mätning, väging och sprutor.
Okej jag har faktiskt ingenting och skriva just nu.
3 bilder från helgen
1- vi bjöd elin på oxfile.
2- igår tog vi en sväng till Mora.
3- det vart donken i mora, och i hedemora på dagen.

Dag 2 – Morgon rutiner

Anton brukar vakna runt 6 snåret och vill ha nappen bara sen somnar vi om och ver oftast till 9 ibalnd mer eller mindre. vid 9 går jag upp och gör mat och sätter mig sedan i soffan och matar Anton, när han ätit klart brukar vi lägga oss i min och victors säng och mysa och busa, efter det byter vi blöja och sätter på kläder, sedan är det min tur, klär på mig och ibalnd åker sminket på och så borstar jag tänderna, efter det så myser vi ner oss i soffan och myser och busar sedan blir det ett mål till och sen brukar Anton sova middag.

Sömnlös natt

Jag har skrivit om dag två, men har tydligen glömt och publicera det hela, gör det så fort jag sitter vid datorn, ska nog gå och sätta mig där snart, för verkar bli en sömnlös natt inatt igen, som ju först till halv sex då Victor smällde igen dörren och Anton vaknade och somnade inte om, och halv 8 sov nog anton och jag igen till 10 i 9.

Johanna: jag kan försöka baka nya tomtar imorgon, men jag lovar inget, dom förra vart inte ens hårda..

Anton har börjat ätit på allt, idag stod mitt knä på tur ;)


tomtemaränger.

Jag bakade precis maränger, OKEJ! jag erkänner! Jag failade, slängde dom på en gång dom kom ut ur ungen.
Dom skulle faktiskt se ut som tomtar, men dom såg mer ut som flodhästar, får testa någon annan gång, för i påskas gjorde jag små kycklingar, så nu till jul måste det ju bli tomtar (lovely att jag skrev tomat först), eller nej nu fick jag en ny idée, får se om jag hinner baka nya ikväll.
Nu vaknar nog Anton snart.

Idag blir Anton 13 veckor..

Såhär kommer vad Anton ska kunna vid denna månad.

 

Nu är bebisen stark nog att hålla upp huvudet nu, så att den kan se vad som pågår i världen? Bättre rörlighet gör, att många tremånadersbebisar kan vinka och sparka med mer kraft, sträcka på fingrarna och föra samman händerna. 

Eventuellt slipper du nu en av nattmatningarna, men vissa bebisar fortsätter ha opålitliga sömnvanor. Om det verkar vara ett större problem, kan du kanske få specialisthjälp. Fråga på BVC om du är desperat. 

Ditt lilla charmtroll utövar säkert sin nyvunna förmåga och ler generöst mot alla nya människor denna månad, men en mer selektiv inställning är på väg. Bebisen kan bli mer reserverad med okända människor och större sällskap. 

Den del av bebisens hjärna som hanterar ljud, språk och lukt surrar av aktivitet just nu. Gör det mesta av denna intensiva utvecklingsperiod genom att prata med bebisen, sjunga, spela musik och läsa högt. 

Pappor kanske tycker det är lättare att få kontakt med sin bebis, nu när den är lite större och mer interaktiv. Regelbundna badstunder eller lässtunder kan vara sköna sätt att bygga på banden.


Vid tre månaders ålder ges den första dosen vaccinationer mot polio, Hib (som skyddar mot en form av hjärnhinneinflammation/meningit) och trippelvaccinet mot difteri, kikhosta och stelkramp. 

Du har väl bibliotekskort? Många bibliotek har utmärkta barnböcker för alla åldrar och det är ett bra sätt att få variation. 

 

Anton kan hålla upp huvudet nu, har sätt mer och mer att han gärna gräppar tag i sina händer ungefär som han letar efterdom.

Anton har sovit hela nätter i en månad nu enda fram till kl 9, ibland kan han vakna och vill ha nappen så somnar han om.

Vi försöker komma ihåg att läsa böcker för han varje kväll, men vissa kvällar glöms detta bort och vi myser bara. Att sjunga imse vimse spindel är jätte kul, och speciellt om man gör rörelserna på magen, då får man alltid ett leende, även om han är sur. Han är väldigt pratglad och ibalnd så kommer ett litet skratt fram också. Det där med människor har vi inte testat så himla mycket, men han verkade glad när sofia var här och lekte med honom, vi får se hur det går på dopet.

Anton och Victor har ett starkt band tycker jag, då victor har varit hemma i 2 månader ungefär, men tror vi är på väg in i en mamma period, eller så är pappa inte lika bra på att tolka alla signaler.

På måndag ska vi iväg för vaccination, vägning och mätning.

 

Rubrik

Nu på kvällen har vi varit ute hos Victors föräldrar, kollat tv, vikt tvätt och diskat. Under dagen så vad Jenny här några timmar, vi pratade lite och sånt.
Anton har knappt sovit något på hela dagen förutom kanske en halvtimme så då brukar han inte kunna somna på kvällarna, så vi har kämpar och kämpat för att få han och sova, vi har testat snutte över ansikte, mat, somnat i famnen, under en filt, men tackar min fina bärsele som har hjälpt oss några ggr nu.
Over and out, snart tänker jag göra som Anton och sova!


Dagens lilla Anton <3

Var ett tag sedan jag la upp en bild på Antons outfit så här kommer det.
Body H&M // byxor kappahl newbie.

Dag 1 – Lite om mig själv

Jag heter sofie, jag bor i en liten by vid namn Norberg tillsammans med min sambo Victor och våran son Anton som vi fick den 24 augusti 2012. Jag är 17 vårar, går ekonomi pogrammet i fagersta, men just nu är jag hemma och är mamma ledig, vilket är rikgit roligt och skönt, men saknar skolan faktiskt. För det mesta är jag glad, men har ett humör som går upp och ner hela tiden, kan gå ifrån att vara på toppen till botten och ligga där till jag har somnat och vaknat igen. Förut hade jag ett intresse för att fota, men som jag tyvärr tappade när jag träffade victor, men har börjat fotat mer och mer.
På min fritid och om dagarna tar jag ju hand om anton, men umgås såklart med vänner och familj.
 
Jag, Victor och Anton.
Magen några dagar innan Anton tänkte komma ut.
Bakning är också ett stort intresse, och ska börja lägga upp recept här också.
Den 3 december förlovade vi oss!

Torsdag

Anton vaknade först vid 5 men somnade om lika fort när han hade fått nappen och sov till 8, en trött mamma var det som gick upp för att göra mat.
sen har vi bara myst, nu ska jag snart fixa mig och klä på oss båda.
 

one more time.

Snodde denna lista från finaste Emelie, så tänkte jag kunde ge detta en chans.
Om jag glömmer så får ni påminna mig och min mamma hjärna.
Här hittar ni förresten Emelies blogg!
 
Dag 1 – Lite om mig själv
Dag 2 – Morgon rutiner
Dag 3 – En rolig kväll
Dag 4 – Det här stör mig
Dag 5 – En nytagen bild på mig & 10 faktapunkter om mig själv
Dag 6 – 10 saker jag gillar
Dag 7 – Min bästa vän
Dag 8 – Ett pinsamt minne
Dag 9 – Vad jag hade på mig idag
Dag 10 – Det här saknar jag, (kan vara djur, människa, vad som helst)
Dag 11 – Det här är jag dålig på
Dag 12 – Det här är jag bra på
Dag 13 – Det här har jag i min väska
Dag 14 – En sak jag ska göra innan jag blir 30 år
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Det här är jag beroende utav
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Det sjukaste jag har gjort
Dag 19 – Vilken sport jag tränar/tränat & åsikt
Dag 20 – Någon jag vill byta liv med en dag, & varför
Dag 21 – Det här får mig att gråta
Dag 22 – Någon jag ser upp till
Dag 23 – Något som får mig att må bra
Dag 24 – Mina produkter jag använder
Dag 25 – Min favorit bild
Dag 26 – Mitt/mina syskon
Dag 27 – En hemlighet
Dag 28 – Mina rädslor
Dag 29 – Mitt bästa köp
Dag 30 – Den här månaden

Ögonstenen


läppen

Victor gör något med sin underläpp när han blir sur eller låssas sur, och nu när Anton ligger här brevid mig så ser jag hur han gör precis lika som victor, detta kallas även wallmans läppen. fick mig ett gott skratt när jag såg detta.
Kan lova att det inte allt var lätt att fånga på bild, ni får en kass bild, som inte alls gör det rättvist.

Onsdag

Anton ligger och sover middag, kollar tv och sen blir det att umgås med Elin, eftersom hon har studiedag, får se vad vi hittar på för skoj :)


Mysigt

Anton håller på och somnar, vilket vi inte känner passar just nu, kl är inte ens 6?! Just bu sitter vi och kollar tv och Sofia är här, vi har typ pratat och lekt med Anton :)
Har ingenting och blogga om, kom med förslag. Sofia har slagit in i mitt huvud att jag måste blogga minst 100 ggr om dagen nästan ;)


Tisdag

Idag så kommer Sofia hit, saknar henne. Ikväll vet jag inte vad jag ska hitta på, men funderar på att göra maränger, om jag inte ska göra de nu, vi får se :)


Måndagen den 19 november

Vi har haft fullt upp hela morgonen, Anton var över trött eller så hade han ont i magen så har haft fullt upp med att få han och somna nu, tur vi köpte en bärsele för en månad sen.
Idag har vi ingenting bestämt så får se vad vi hittar på :)


Fullt upp

Vi har haft fullt upp hela helgen, var det inte minor så var det Anton, när den ena hade bajsar bajsade den andra. Men främst har jag verkligen tyckt att det varit mysigt att vakna och se hur minor ligger och kollar på en och hur Anton ligger och pratar, längtar som en liten tok till Anton börjar komma upp i åldern när han inte ska ha så bråttom med mat, men njuter fullt ut av denna ålder han är i nu.
Har inga bilder från helgen då jag försöker att inte hålla på med den så mycket.

En bild från idag


Halleluja

Dagen i instagram bilder.

Bild 1- Anton somnade på ett roligt ställe igen.
Bild 2- Lillmor och jag ritade.
Bild 3- vi var ute och gick.
Bild 4- efter det målade vi sedan bakade vi pepparkakor.


Fredag

Igår kväll drog jag ut och gick med Elin, prata skit och sedan tog jag och Victor mys kväll framför tven med chips, bilar och popcorn, all denna lyx bara för att Victor fått jobb igen eller för att vi är allmänt tjocka, både och...
Victor ligger och trynar här brevid mig, Anton ligger och sprattlar och jag bloggar.
Trevlig dag! Ska gå upp och diska nu puss :)


Våran dag hittills i bilder

Nu antar jag att alla bilder kommer hoppa omkring när jag har laddat upp detta, vi får hoppas att dom inte gör det..

Bild 1- vi bakar pepparkakor.
Bild 2- vi har precis haft på lite glasyr.
Bild 3- Anton somnade i soffan för en minut.
Bild 4- praliner med pepparkaksdeg i mitten, smakar mest block choklad då jag var lat och inte orkade springa till affären, så tig det jag hade hemma.


Onsdag morgon :)

Vi har ätit frukost, och bara ta det lugnt, men nu somnar nog Anton om så ska fixa mig och sen vid 12 har vi tvättstuga så ska fixa tvättpåsarna. Annars har jag ingen aning om vad vi ska hitta på :)

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2918327/images/2012/pic_50a358ecddf2b31d60000d72.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2918327/images/2012/pic_50a35913ddf2b31d65000d5e.jpg" class="image">


Tisdag

Anton ligger och sover i sitt rum själv ligger jag i soffan och kollar tv.
Har inte hänt så mycket idag, bara varit till Victors farmor och farfar sen bara hängt hemma :)


Äckel frukost

Vi har vaknat här hemma, hunnit tagit en dusch men inte så mycket mer. Nu ska jag göra mat åt Anton och sen ska vi nog äta äckel frukost.


Mysig dag :))

Idag har vi fikat ute hos Victor, varit till krylbo och ätit mat med pappa och lillebror, träffat Denice och bara tagit det lugnt.
Nu ligger jag i soffan och kollar ema på MTV, morot, dipp och turkisk peppar äter vi med. Har inget annat och skriva just nu.


Cupcakes

Ny var det jätte länge sen jag bakade cupcakes, och eftersom vi tydligen får en massa besök idag och att man har en sambo som älskar cupcakes så passade jag på och baka det idag.
Fick bli med smak av pepparmint och chokladsmak idag, hoppas dom smakar någorlunda gott iallafall (a)
Någon som är intresserad av receptet?


Peppad!

Suger på och skriva här jag vet..
Ligger i sängen och försöker sova men kan som vanligt inte somna även fast jag gick upp 7..
Ligger och planerar träning med Elin, vart vi ska börja och när hon kan.. Är skit peppad på att börja träna, ska försöka dra med Victor oxå några gånger i veckan :D

M Å S T E S L U T A M E D D E T T A Ä T A N D E ! !


Blä dag..

Ligger i sängen och slappar och ska om en timme gå till körskolan här i Norberg och gå kursen så jag kan börja övningsköra.
Idag är ingen bra dag och helst hade jag velat krupit ner i sängen redan nu och isolerat mig från omvärlden.. Men det går ju tyvärr inte när man har ett barn och sambo..

Så hörs sen :)


God morgon :*

Ligger i sängen fortfarande och myser med Anton. Vi ska strax gå upp och äta frukost och diska. Tänkte ta en sväng till biblioteket och låna böcker som vi kan läsa för Anton på kvällarna.


Rubrik

Ligger i sängen och funderar på vilken låt vi ska ha på dopet och vem som vi kan fråga som kan sjunga.
Nu ikväll har vi ätit glass, försökt fått upp en lampa i vardagsrummet, spelat lite kort och tagit det slappt, Anton ligger i sin spjälsäng och sover.
Imorgon har jag ingen aning om vad jag ska göra, men är på ett himla bakhumör, har sån himla inspiration så jag spricker, försöker även lista ut vad vi ska ha för fika på dopet..


Paranormal activity 4

I skrivandes stund sitter jag i bilen på väg hem från v-ås efter att ha sett paranormal activity 4 på bio, kan vara den läskigaste utav alla 4 filmer, blir bara värre och värre typ.

Igår tog jag en tur ner till Örebro med Elin för att möta upp hennes kusiner Emma, Ida och så Oskar och Anton, vi tog sedan bussen till Karlskoga för att leka en hel eftermiddag på Boda Borg, grät en skvätt av rädsla för en clown, fått ett sår på en skruv för att spökena såg att jag var så himla rädd och gömde mig bakom helt okända tjejer som var yngre än mig och efter att ha krupit, tänkt, klättrat i spindelnät så kom jag hem till mina fina pojkar 22:40.

Inatt har vi lämnat iväg Anton till hans farmor och farfar för att som sagt kunna kolla paranormal activity 4 och eftersom vi tydligen måste åka ända till v-ås för att slippa se den 2 månader efter alla andra så, och inte så snällt varken mot Anton eller svärföräldrarna att väcka dom kl 1 för att vi saknar våran lilla plutt som en lite tok.. Ska gosa så himla mycket den kommande veckan med lill plutten så kommer inte ha tid och göra något annat! Hihi


Ute på äventyr!

Skriver senare!