121031

God morgon allihopa, Anton har fått mat och fått kläder på sig, så nu är det väl min tur att få kläder och smink på plats, sen står nog disken här hemma på tur.

Mot v-ås :)

Sitter just nu i bilen på väg till tågstationen i Fagersta, blir en tur till v-ås med bästa vän och lill plutten är såklart oxå med :)


Mot duschen!

Anton har somnat här i soffan under min tröja, så jag tänkte hoppa in i duschen innan klockan blir för mycket.
Anton har varit lite surig nu på kvällen, säkert enbart för att jag är själv hemma med han nu på kvällen som han vart det. Men nu är allt lugnt igen, och väntar på att victor ska komma hem..
1
Två bilder från idag.
Bild1 - ville vara precis som alla andra och visa hur det såg ut utomhus!
bild2 - åt lunch med victor på cafe kaka.

stora killen!

Jag ska sätta mig ner och fixa till bloggen senare, den ska verkligen inte se ut såhär! Men innan jag gör det så ska jag gå ner och handla och vika tvätt som snälla svärmmor har tvättat åt oss!
Anton är ca 61cm mer eller mindre och väger 6,315 kg, stora killen.
En 4 dagar gammal Anton bara 50cm lång♥

så lyckling som du gör mig kan ingen annan göra!


sovmorgon

God morgon, idag tog jag sovmorgon till kl 9, anton sover fortfarande vaknade vid halv 6 och fick mat.
Victor är ute på jobb och han blir nog inte hemma ikväll heller för då väntas snöröjning. Utanför vräker snön ner och jag väntar på Denice som ska komma hit.
Om en timme ska jag till banken med mamma och pappa och senare vid 1 tiden ska vi till bvc för mätning och vägning.
Nu låter det som pluppen håller på och vaknar!

klänning.

Denna klänning spontanköpte jag i lördags inför dopet då jag inte hade något annat att ha på mig.
Den är super snygg och jätte lätt att matcha ihop tilll en vardags outfit oxå. 
H&M 199:-

Gått i ett idag!

Nu ska vi sova här hemma, Anton sover redan. Har en full proppad dag framför mig imorgon om allt går i sin väg.
Hade några trevligt timmar med wiktoria och Elin, blev pizza och prat, sen en tur ut till svärmor och svärfar för att tvätta lite kläder, då det inte alltid finns tvättid här.. Sen kom vi hem då var Maggie här en stund så det var trevligt, sen bakade älskling och jag kladdkaka.


inte speciellt roligt..

Anton har inte tyckt speciellt mycket om att ligga i sitt babygym, så jag tog av den dära saken som dom ska kolla på och satte den vid spjälsängen istället för han tycker mer om och ligga där än på golvet, nu har nog Anton somnat om och jag ska gå och borsta tänderna.

längtar till mörkare tider!

Jag har precis ätit lite frukost, längtar tills det är mörkare längre på morgonen så man kan tända ljus och bara vara på morgonen, och framför allt ska det bli kul när Anton blir 4 månader och kan börja äta lite gröt istället för flskan medans victor och jag äter oxå, har en fantastiskt rolig vinter att längta efter :)
Idag kommer Elin och Wiktoria hit hem och leker med mig och Anton men före innan dom kommer så står dammsuga och diska nappflaskor på tur!
Och tänk på alla mysiga middagar med tända ljus tillsammans med personer man älskar mest!

dop och shopping!

halloj, idag har vi varit till by kyrka på dop, jätte fint, en liten tår kom när Emelie sjöng så fint!
Vet vart lite off från blogg fronten igen, enbart för att det är jobbigt att ta upp datorn ur lådan, sätta i det mobila intetnetet och sladden till datorn.. Har testat bloggat från mobilen med går aldrig att ladda upp bilder där, någon annan som har samma problem? Tycker alla jag känner kan gå ihop och köpa en bärbar dator till mig i julklapp! för det står högst upp på listan iår! förstår inte varför jag lmna in skoldatorn för...
Men nu tänkte jag visa vad jag köpte i v-ås i torsdags!
En babybjörn bärsele och tre 3D iphoeskal till mig, älskling och så ska Elin få ett.
Bärsle köpte vi på barnenshus och skalen på kjell & kompani (stavning?)
Anton fick lite nya plagg i stl 62 vilket vi även hat börjat använt, när ärmar är för korta och man knappt får igenom huvet så är det nog dax och byta.. 
Samtliga kläder är från kapphal, bästa och finaste bebis kläderna finns där!
 
Nu kallar sängen och lovar bättre blogging i framtiden!

Första snön har fallit över norberg,

 

morgonmys!

God morgon, just nu myser vi i soffan eftersom anton sover hela nätter och somnar inte längre om efter han fått mat, men det gör ingenting för nu kanske man faktiskt kan ta vara på tiden han sover, brukar ju somna vid 2-3 om nätterna eftersom vi blivit bortskämda dom här 2 månaderna.
Slänger upp lite söta bilder.

Hallooojj!

Okej, jag ska väl börja blogga igen då, så min syster ryster kan ta del av mitt liv ;)
Alla sover som vanlig ordning vid den här tiden utan jag, pigg. kan vara för Anton och jag tog en tupplur vid halv 11 till 12..
Headern får se ut sådär ett tag tills jag hittar fantasin och göra en ny :)

Äckel blogg.se app som inte funkar

Trött på att det ibland inte går att lägga upp bilder via blogg.se appen! Hatar det! Därför får ni vänta ända tills imorgon för att veta vad jag har gjort under kvällens gång! Skyll på blogg.se appen för jag orkade inte blogga vi datorn för måste ju se via tven och har ju min tv kväll på tisdagar!


Fika

Vi hade precis Victors mamma och lillasyster på besök, vi hämtade faktiskt henne på dagis, efter vi kom från Avesta, vi har lekt och fikat.
Nu ligger jag och Anton i sängen och myser.


Avesta :)

Vi har tagit en sväng till Avesta för att inhandla en födelsedags present till Elin som blir 17 idag!
Men jag kommer alltid hem med något till Anton! Alltid! Idag vart det denna body och pyjamas med kossmönstet och en kossa på, har spanat på den länge men aldrig hittat i rätt storlek och idag gjorde jag det :)


Dagens

Strumpbyxor från lindex // linne från ingen aning // väst från h&m.


Sovmorgon!

Idag har vi massa saker vi ska göra, precis ätit frukost så nu ska vi fixa oss och sen börja dagen. Vi tog sovmorgon idag till tolv, tyckte Anton var helt okej för han somnade när jag la ner han efter maten vid 9 tiden och fick sova till 12, skönt och ha Victor hemma denna vecka oxå :)


Linjal och dopkort :)

Jag har suttit i snart 2,5 timmar och fixat med dopkorten, och fortfarande inte klara. Har lekt med linjalen, som man alltid gör när man har en linjal.
Nu ska vi snart dra oss till sängen och göra som Anton. Är trött nu.


Jag älskar dig min lilla plupp.


Bilder

Jag har ingenting och blogga om just nu, skriver senare.


Äcklig

Tänkte bara slänga upp en lagom äcklig bild, blir inte kyckling här hemma på några veckor eller månader.


Dagens

Tröja&väst från h&m // byxor från Vero moda // halsband ingen aning.


Bakade kakor med Victor nu på kvällen.

Skulle spritsa ut men mina spritspåsar är slut så försökte med vanlig plastpåse och det gick inte, drog en gaffel istället k dom. :)


Kul kväll igår!

Halloj, hade en riktigt rolig kväll igår! Nu är vi påväg ut till Victors föräldrar och doneken blir det.
Mår iallafall bra idag, inte bakfull, inte jobbigt bakfull och energi finns det ändå.


Partyy!!

Ligger i Elins säng, hon fixar sig, sen ska vi dra till någon fest någonstans, medans victor och Anton ligger hemma i soffan och gosar och myser.
Ber Elin ta en hel outfit bild på mig senare :)


Hos mamma

Ligger på mammas golv i vardagsrummet, gick upp hit när Victor åkte och jobbade vid 12. Ska äta här och sen vet jag inte om jag ska ut och gå med Elin, ikväll ska Elin och jag ut på roligheter medans Victor tar hand om Anton :D


Svar på kommentar.

Sandra, vi har köpt klockan på pickaboo gör 399 kr. Vet dock inte om den finns kvar i v-ås eller i Fagersta längre.


Slut på energi :)

Anton ligger och gymmar medans jag ligger i sängen och kollar på. Tränade 40 min framför tv:en förut idag så är helt slut + vart sent inatt.
Finns inte mycket energi kvar så tänker inte göra så mycket mer idag.


Lugn morgon!

Anton ville ha mat vid halv 9 kanske imorse och vi var upp en gång inatt oxå. Han somnade väl om halv 10 igen så nu sover han igen :)
Victor och jag har duschat och nu slappar vi i sängen och ska snart äta frukost, senare ska Victor iväg och jobba och Sofia kommer hit, har även tvättstuga ikväll så Sofia får passa Anton medans jag springer mellan tvättis om inte Victor har kommit hem.


Kakor

Har bakat småkakor nu på kvällen, inte riktigt min grej, bakade iallafall chockladkakor med vitchocklad i, ger betyget 3 av 5. Helt okej.
Nu kollar vi SOS sommar och Anton sitter i sin babysitter och oxå kollar, han har blivit jätte nyfiken och vill kolla jätte mycket.
Nu ska jag mysa i soffan resten av kvällen :)


Tar kväller nu!

Mat lagad, mat intaget, disken diskad.
Nu börjar tv hänget, 112 på liv och död och senare blir det svenska Hollywood fruar, får inte missa det, visar imorgon vad jag köpte idag :)


Åker buss!


Diska

Just nu sitter jag och matar Anton, sen ska vi ta tag i disken så vi får det gjort iallafall och sen blir det massa mys.
På eftermiddagen blir det Avesta med Sofia, Anton behöver strumpor, då ett par passar just nu.


Trött

Anton har somnat, fått mat och slutat grinat. Han är inne i en period då han vaknar på en gång, så om vi åker bil och sedan tar upp han när vi kommer hem vaknar han och samma sak med vagnliften, lurar oss först och så fort vi satt oss så vaknar han, var över trött mot 6 tiden och vi gjorde allt, mat, gosade, åkte bil hem. Vid 8 gick vi ut på en promenad och då somnade han, sedan bar vi upp vagnen för ALLA trappor, vaknade när vi kom hem, så får se hur många timmar vi får sova på raken den här natten, hade rekord sovandet på 9 timmar i lördags riktigt skönt och efter det somnade vi om.
Nu sovdags!


Update...

...Det ska stå söndag på korten med vi hade helt missat att vi skrivt lördag då det var en lördag först men sen bytte vi :)


Kort

Vi har hunnit till mammas jobb och skrivit ut test inbjudningar och se hur vi ska ha dom. Går att göra en massa saker så som vi har gjort korten.


Frukost

Startar denna dag med äggröra och min skål med flingor. Eller nej, hunnit fixat mig, gosat med Anton, fått min första mensvärk sen i december!
Fick även ha min Victor hemma idag så får se vad vi hittar på!


Recept

Skrivit rent massa recept så nu måste jag se till och få till och baka någon dag!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2918327/images/2012/pic_5071e98fe087c33d430d1765.jpg" class="image">


Anton<3


Hejdå

Tänkte bara säga att jag tänker sluta blogga för ett litet tag! Eftersom jag är ledsen så blir inte bloggen rolig och ja det händer ingenting i mitt liv förutom typ kliver upp, matar Anton myser och somnar om hela dagarna.


Frukost

Lätt vanilj yoghurt/ allbran flingor/ lingongrova/ emilskinka.
Kan tillägga att jag inte orkade äta upp allt!
Nu ska vi sätta oss och kolla efter dopkort och sen blir det BVC.


Förlossningen...

Bättre sent än aldrig, eller?
 
  • Tisdagen den 21 augusti märkte jag att det snart var dags, tänkte in mer på det. Trodde jag hade jätte mycket flytnigar.
  • Onsdagen den 22 var det ännu mera "flytningar" var små pölar i sängen, hade fullt på med att städa och baka allt från muffins till tårtor. När victor kom hem så sa jag det till han att jag hade jätte mycket "flytningar" vi googlade såklart, google is my best friend, vi fick bara fram en massa om svamp. Började även känna av korta sammandragningar och välding sällan kom dom kanske en kvart till 20 min mellan dom och väldig svaga.
  • Torsdagen den 23 vaknade jag flera gånger av att jag kände hur det sipprade ut vatten, tänkte, hur jävla mycket flytningar kan man ha?! vaknade sedan av att det fanns tre stora pölar i sängen på min sida, satte igång och tvättade, åt frukost, rignde mamma, bestämmde att jag skulle komma till hennes jobb och ringa till förlossningen i v-ås, men först gick jag till tvättis igen och mötte Elin. Förklarade via telefon hur jag hade det och dom bad mig komma in till förlossningen om det var vattnet som hade gått. Under bil resan känner jag mer och mer sammandragningar. Fick ligga i ett rum där dom lyssnade på Antons hjärta och kollade min värkar/sammandragningar. Sen konstaterade dom att det var vatten som spipprade ut. Vi fick åka till erikslund och gå på ikea och äta donken för att kolla om det skulle komma igång mer. Nästan ingenting hände under tiden förutom mer sammandragningar. På förlossningen igen fick vi sitta ner och där fick jag välja att bli igång satt på kvällen eller åka hem under natten och komma tillbaka på morgonen, valde att börja redan samma kväll. Vi fick ett rum som vi sedan fick tillbringa hela kvällen i, dom tröck upp en tablett i slidan som skulle göra att jag började öppna mig. typ ingenting hände, så vi fick byta till en sovsal, där fick jag morfin och någon spruta i benet som inte var ett dugg skön! Hela den natten kände jag värkar/sammandragningar vaknade flera gånger av det, gjorde så himla ont!
  • Nu var det fredagen den 24 vaknade jag sjukt tidigt, låg där och glodde och bara kände hur ont det gjorde. Efter ett tag kom en syster in och dom lyssnade på Anton igen och kollade värkar/sammandrganingar. Sedan skulle vi äta frukost, han inte mer än ut i korridoren innan jag var tvingen att springa till toan och spy. Fick inte i mig något fram tills det att Anton hade kommit ut. Sen fick vi ett rum nr 8, där kollade dom om jag hade öppnat mig, men icke, då valde dom att ha hål, och vattnet började forsa ( hade asså bara ett pytte litet hål någon stans som det rann vatten ur. Nu började värkarna börja på riktigt och tiden flög iväg, vid 13 tiden stog jag inte ut längre satt och grät för hade så ont, fick vänta på att doktorn skulle sätta in ryggmärgsbedöning eller epedural, har faktiskt inte en aning av vad jag fick! men värkarna kände jag inte av längre, somnade och vaknade upp kanske vid en 20 i 4, var kissnödig, men det kom ingenting och helvete vad det tryckte på nu, snart skulle han komma, eftersom jag inte kunde kissa så försökte dom tömma min kissblåsa men lyckads inte, då var jag öppen 7cm, därifrån gick allt så himla fort! Jag fick en stor boll att sitta på, jag han bara sätta mig på den så var jag tvungen upp i sängen, kom inte upp heller, nu var klockan 16.00 victor ringde, jag sa nu jävlar vill jag krysta skiter i vad ni säger, dom kände och nu var jag helt öppen. där låg jag ich krysta, pratade om mitt nästkommande barn skulle komma ut med kejsatsnitt, kände även lite på huvudet mellan någon värk, men ville inte se det, han även bajsa lite under denna tid, men har fått höra att detta är helt normalt. Kl 16.58 var han här, då låg han där på min mage, skulle direkt ringa till mamma och informera att hon nu hade blivit mormor igen, jag har ingen aning om vi ens klippte navelsträngen innan jag ringde till henne! Hon ringde till förlossingen när jag precis hade börjar krysta och frågade om mig och dom får inte lämna ut information utan min tillåtelse till folk som ringde, så någon kom in och frågade om hon fick berätta, sa att hon fick berätta allt, jag hade ju fullt på och ligga och kläma ut den finaste personen! Nu skulle det tydligen sy, och tvätta där nere.
 
Detta är den mest fantastiska resa jag varit med om! helt underbart, en erfarenhet! Har lärt mig att inte lyssna på vad andra säger, att kläma ut själva ungen gör inte speciellt ont, utan det är trycket på tarmen och värkarna som var värst! Jag var hur pigg som helt efter, var uppe och skuttade nästan på en gång, hade inga problem alls förutom att kissa så fick en karteter och gå runt i, asså en påse som samlar mitt kiss som man kan töma.
Tyckte även att tiden på BB var jätte jobbig, mådde jätte dålig där, man har så himla mycket press på sig, du ska lyckas amma och lyckas du inte så tjatas det om hur bra det är, där satt jag och pumpade ut mjölk för att han skulle få i sig mat.
Våran lilla Anton var äntligen här! Som vi hade längtat!

Efterlyst

Anton och jag ligger och gosar i soffan och kollar efterlyst, riktigt bra, fast det är sjukt va folk kan göra mot andra!
Idag har vi inte gjort mycket förutom att slappa..
Ska kolla klart nu :)


Dop bokat

Nu var dop bokat, nu ska vi bara skicka/ge inbjudningarna till folket, fixa dopklänning, ska börja skriva ner vilka vi ska bjuda och sånt, måste även beställa inbjudnigskort oxå, för så kreativ är jag inte som kan göra egna kort..
Nu på eftermiddagen kommer Jenny förbi så det blir nog trevligt :)


Mörker

Hatar och vara mörkrädd! Värsta som finns är att gå upp och gå på toa och göra mat till Anton kl 3 på natten!
Fick med mig en mascara hem och det dära nya serumet som ska ge längre ögonfransar på 4 veckor, så vi får se om dom blir längre.
Sen åkte vi en massa bil, var ut och kollade kyrka i karbenning, kollade spökhuset där, åkte och skjutsade hem Victors bror och sen en sväng förbi Fagersta för att Victor ska jobba imorgon. Sen tog vi det lugnt hemma en timme mata Anton och spela kort och sen hälsade vi på Victors familj.
Imorgon får vi se vad Anton och jag ska hitta på helt själva, helt klart blivit bortskämd med att ha Victor hemma två dagar!


Tisdag

Nu ska vi kliva upp och köra igång denna dag oxå, ska börja med att vika tvätten och sen blir det frulle sen ska vi fixa oss. Idag ska vi gå omkring på stan i Avesta :)


Morgon myyyysss!

Anton, jag och Victor hänger i sängen just nu, skulle tippa på att Victor har somnat om och att det är dax för mig och Anton och stiga upp och göra oss redo för denna dag. Nämligen fullt ös hela dagen nästan, ska till Fagersta och ringa några miljoner samtal typ! Så puss!