Julstress och kalas

Julveckan är här, vi är nästan klara inför jul med klappar, insåg precis att vi inte har köpt något till julklappabytet, jag som hade planen att slippa ut i sista dagen stressen,BAAAM där fick du idiot typ skrattar min hjärna!
Men inatt sover Anton ute hos sin farmor och farfar och jag tror att Olivia har njutit till fullo utav att ha mamma och pappa för sig själv, hon är så underbar vår Olivia! Men imorgon ska vi iväg på kalas på förmiddagen för Olivias bästis Penny fyller 1år så kul! 
Anton <3

Julklappshandling

Så var denna lördag över oxå, vi kom inte iväg och handla julklappar igår så vi har gjort det idag, vi visste vad vi skulle ha så vi köpte det vi skulle och så åkte vi hem. Victor är inte helt kry så han har mest legat och sovit sen kl halv 5 och är vaken nu och försöker äta lite.
Nej nu ska jag sova, min morgon imorgon och mina barn som har sovit så bra senaste 2 veckorna har börjar vakna 7, så bortskämd med sömnen, även om Olivias sömn alltid varit lite knöligare än Antons, han sov hela nätter utan uppvak till 1,5/2 år, Olivia vaknar och vill ha nappen 3-5 gånger natt, men dumt att klaga när man slipper gå upp 5 som jag vet att dom flesta i min släkt gör.. 
Tänk att man kan vilja några ska somna men man saknar dom 5-10 min senare.



Olivias rum klart och julklappar

I helgen vart vi äntligen klara med Olivias rum, en tung börda borta från mina axlar, hon flyttade in igår men just nu står det bara en säng, garderob och gardiner är uppsatta, vi saknar nämligen förvaringsmöbel till henne, funderar på en klassisk rosa Kallax ifrån Ikea men samtidigt inte..
Beställde precis dom sista julklapparna till Anton, eller vi har en sak kvar att köpa till han, hans nya idol är Musse pigg så vart figurer och något tåg från Disneys store. Vi ska köpa de sista julklapparna på fredag hoppas jag, ska få Victor att ta ledigt, jag åker inte iväg någon dag senare i julstressen så då får vi fira julafton i januari.
Olivia ska få kök ifrån Ikea och bord och stolar, kommer få stå i lekrummet, Anton får mer små saker eftersom där är det antalet klappar som räknas, haha.
Här kommer en vild på livis Rum, ni ska få bättre bilder någon dag!

Snart klara!

Anton och jag ligger och kollar tv, efter lite pyssel och städning så får man slappa.
Ikväll kommer mamma och pappa hit och tapetserar klart Olivias rum, så i helgen kan hon nog börja flytta in, om vi får upp lister.
Förutom det så är jag inne i en period där jag har svårt att somna så går runt som en zombie..

CAPTAIN AMERICA TÅRTA.

Jag har gjort en och annan tårta den senaste tiden men har inte haft tid att uppdatera bloggen om dom.
Här är iaf en tårta som kom till efter lite hopplöshet, temat är CAPTAIN AMERICA såklart och jag kämpade på ganka länge med ringa uppe på tårtan det var då inte lägg kan jag lova!
Tårtan är fylld med Hallonmousse och vit chokladmousse och spacklad med vanlig smörkräm och täckt med sugerpaste. 

saffranshavrekakor med vit choklad.

Just nu lever i renoveringskaos, vi har fondvägg och lister kvar sen så! Men jag tänkte dela med mig av ett recept på kakor idag som passar nu till jul, dom har fått bra betyg av dom som smakat.
 
1 paket saffran (0.5 gram)
125 gram rumsvarmtsmör
2½ dl strösocker
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
3 krm bakpulver
3 krm bikarbonat
1 krm salt
1½ dl havregryn
3½ dl vetemjöl
300 gram vit choklad
 
 Sätt ugnen på 200 grader. Blanda saffran med sa 1 tsk vatten i ett litet glas. Hacka 200 gram av chokladen. Blanda ihop alla torra ingredisner i en torr bunke. Vispa ihop smör och socker luftigt med elvisp, tillsätt ägget och vispa ihop och ha i den hackade chokladen och blanda ihop. Vispa ner mjölblandingen i smördegen. Rulla ut en korv av degen och skär upp i 24 kakor eller mer om du vill ha mindre, rulla bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper och platta till dom. Grädda mitt ugnen i ca 10 minunter. De bör ligga på plåten minst 5 min innan dom tas av. Smält resten av chokladen över vattenbad och doppa eller ringla chokladen på kakorna.