Älsklingar






Slappis söndag


De här med selfies slutade va min grej när jag vart gravid med Anton och sen dess har jag aldrig hittat tillbaka.

Söndag idag, mamma och Johanna med lilla Algot var här på besök och fikade lite. Sen har vi mest bara legat och latat oss i soffan och ätit pizza. Slapp söndag och de behövdes nog, Victor är lagom bakfull idag annars hade de nog vart full rulle som vanligt. Barnen badade nu på kvällen och nu har jag precis lagt Olivia så nu sover hon troligtvis för natten, medan Victor lägger Anton vilket inte går lika fort idag då han bara proppat i sig godis och fika när mamma och Johanna var här. Jag ska traska iväg till gymmet och hoppas att jag kommer in. Länge sen jag var där men dom hade dragit kostnaden i fredags så förhoppningsvis kommer jag in. Pausade medlemsskapet när jag vart sjuk fram till nu ungefär men vi får se helt enkelt. Ska testa kondition och sedan köra ett styrkepass från min bok om träning under och efter graviditeten.


Algot och Olivia idag.

Hela nätter?

Godmorgon, Olivia somnade vid 23 igår i sin egna säng men sen kom anton in och började skrika för jag bar in han till sitt rum igen och efter de kom hon inte till ro riktigt själv så fick ha henne ligga brevid mig ändå, hon sov till 7 och somnade sedan om, alltså sover hon redan hela nätter?! Anton började när han var 2 månader så där ligger väl Olivia snäppet före. Men tänker iaf från och med idag lägga Olivia i sin säng efter sista målet så hon får sova i sin säng, lika bra att vänja henne nu.
Jag förespråkar egentligen inte samsovning, och speciellt inte sättet Olivia gärna somnar på, hon vill ligga på sidan och sedan borrar hon in ansiktet i mina tuttar typ, så är alltid rädd att jag ska rulla över henne.
Nu ska jag klä på Anton kläder och borsta tänder sen ska vi ta på oss ytterkläder och gå och mata ankor och kolla tågen.



Semester

Klockan är mitt i natten, de är en väldans procedur att lägga Olivia ska ni veta, men de är bara en period och fas sen har man nya rutiner som funkar för studen sen börjar de om.
Ikväll har jag börjat packa ner hushållet i kartonger, de mesta gör vi nog helgen mellan julafton och nyår. Men tömmer skåp och sånt man inte kommer använda kan man ju packa nu. Man har ju ändå oftast fullt upp under julen.
Nu har vi iaf ungefär 3 veckors semester framför oss, så härligt och bara vara hela familjen och göra saker, få visa Victor våran vardag lixom. Önskar bara ekonomin var bättre denna månad, men som man bäddar får man ligga. Huvudsaken är mat och tak över huvudet och blöjor! Haha.
Nu sova så man får lite sömn innan Olivia vill ha mat vid 4 elle 6 tiden. När hon väl sover för natten så är hon helt underbar, men just de där med att somna för natten är svårt.

Underbara unge!
skulle ta kort idag på barnen och framkalla tänkte jag, Olivia vägrade kolla in i kameran och Anton vinkade och hade sig, men fortsätter försöka få fina bilder! 

Min graviditet med Olivia

De har nu gått 5,5 veckor sen förlossningen. Jag har sedan graviditets start haft illamående och extrem trötthet de första 12veckorna, tröttheten hängde dock kvar och den energi jag hade la jag på skolan, som jag dessutom halkade efter i och sket helt i vissa ämnen. När extra energin infann sig passade jag dock på att gå till gymmet och anpassade allt efter graviditeten. Sen slutade skolan och jag började sommarjobba, jag hade vi denna tid i graviditeten väldigt mycket ysel och en gång vart de så illa att jag inte klarade av att jobba utan fick åka hem. Då hade mina järnvärden sjunkit och Victor tvingade mig och äta järntabletter. Jobbet tog slut men min trötthet hängde med mig, jag sov så fort jag fick en chans! Jag fick erbjudande om att jobba en till vecka i visentparken vilket jag tackade ja till, började jobba och jobbade torsdag-söndag men på måndagen vaknade jag upp och var febrig och hade förkylningssymtom, och här började min botten när min kropp sa till mig att något var galet, jag mådde bajs och natten till tisdagen var ett helvete! Tog ledigt från jobbet och vilade, men knarkade alvedon så jag skulle orka mina sista två dagar i parken. Hade tur att Victor hade semester denna vecka och kunde hjälpa mig med Anton. På söndagen kunde jag helt plötligt inte kissa hur mycket jag än försökte. När klockan var 8 på kvällen tvingade Victor mig till akuten, hade feber och högt blodtryck, efter ett tag tappas jag iaf och 800ml töms jag på, nu skulle jag bara lyckas kissa, vilket jag inte gjorde så fick åka hem med en karteter mellan benen, har haft roligare dagar i mitt liv.. På tisdagen var de iaf tid hos mvc där bm skickade upp mig till Falun till spec.mvc där man bara konstaterade att jag troligtvis hade någon infektion i kroppen och skickads hem, lyckades kissa oxå så vart av med kartetern. Anton började gå tillbaka till dagis som avlastning för mig och jag sov mig verkligen igenom hans timmar på dagis. En fredag när vi firade Anton och Victor så sa min svärmor att jag var gul i ögonen, tog lätt på det och brydde mig inte så mycket. Men på söndagen när de var mer firande så var de flera som såg att mina ögon var gula. Mamma tvingade mig att ringa vårdcentralen för provtagning, likaså Victor och svärmor. Jag som verkligen inte hade energi till att ens prata väntade till på tisdagen med att ringa. Väl där tog EKG och kollade så jag inte hade uvi och en remiss till spec.mvc där de togs 4 rör med blodprover. Nu hade man iaf hittat varför jag mådde som jag gjorde, leverpåverkan och gulsot hade jag, inte konstigt att jag var extremt trött och hade sådan klåda!
Efter de började jag äta medicin mot gallsyra så klådan försvann nästa helt och jag fick mer energi, men kunde fortfarande sova flera timmar under dagarna Anton va på dagis.
Idag har jag inga besvär alls och har svårt att somna på dagarna. 
Du var helt klart värd både trötthet och klåda Olivia! Skulle göra de tusen gånger om för dig och din storebror!

Ny badbalja

Äntligen har jag beställt hem ny badbalja till barnen! Vi har en Ikea just nu som typ har blivit alldeles svart och äcklig under. Så nu när vi ska flytta så sa vi att vi köper nytt fräscht. Köpte med ett sånt stol till bebisar så man slipper ha dom ligga på armen. Kommer passa Olivia perfekt eftersom hon älskar att bada men jag orkar knappt inte ligga över badbaljans kant.


Har äntligen köpt de första julklapparna till Anton men tror även att de får bli de enda, ekonomin just nu måste vi tänka att vi ska ha råd med både lån och hyra och allt sånt där, dessutom ska vi fixa hans rum i februari så då får han lite mer grejer oxå.

Övertrött bebis

Olivia verkligen total vägrar sova! Två kvällar i rad har hon varit så övertrött och bara skrikit. Hon börjar blunda men vaknar upp lika fort. De duger inte ens att vara nära. Just nu är Victor ute och går med henne i vagnen, brukar bli bättre när hon har sovit ett tag.
Trött mamma just nu iaf!
Undra hur länge hon tänker böka såhär? 

Fredag

Jaha då var fredagen här, idag så ska lägenheten förbesiktigas, vi har tvättstuga nu på dagen, Anton ska hem till mamma och vi ska sedan på julbord, fullt upp med andra ord. Vi tar med oss oliven på julbordet då jag inte är redo att lämna bort henne så länge riktigt än..
Hade tänkt tagit en promenad nu på morgonen men de är punka på vagnen, min pappa skulle försöka fixa det idag iaf! Tur att bärselen finns iaf så vi kan åka buss och hämta Anton.
Nu somnar snart Olivia här brevid mig så jag tänkter joina henne i det.