Ridning och tidiga mornar!


Nu är det glest mellan inläggen, men bakfyllan i söndags slutade med att vi la oss 8 eller 9 och så har det fortsatt tills idag, dels gör Olivia morgon halv 5 men idag somnade hon om, halleluja vilken lycka, sen kom Anton och väckte oss kvart i 7. Tidiga morgonar resulterar dock i vänligt griniga barn och Anton somnade kl 20 i 10 imorse utan protest och var sjukt sur när vi skulle borsta tänderna före det och sprang sedan till sängen. Man själv somnar ju inte speciellt bra när man blivit väckt och så går Victor upp och då vaknar man oxå.
I måndags var jag på ridlektion, ska rida torsdagar i fortsättningen men min styvmamma och syster Jenny, det blir väldigt roligt! Så i helgen ska vi troligen ge oss iväg en tur till v-ås och då ska jag försöka hitta ett par ridbyxor. Men Valborg i morgon och Victor har jour men en tur till brasan ska vi nog lyckas fixa ändå. Victor ska även köpa med utemöbler hem imorgon när han har jobbilen med sig och så ska vi tömma vårat förråd ute på allt skräp och fixa och dona i Olivias rum som stått stilla i 2 veckor... 

Det tjatas en heldel om karuseller just nu!

Fest och bakfylla

Hej, idag mår man nog lite som man förtjänar, eller imorse när alkoholen fortfarande existerade i kroppen mådde jag bajs, nu när det gått 12 timmar sen sista klunken så mår jag iaf bättre, har tagit reda på alla burkar och flaskor, disk har jag börjat med, Victor tar bort spyan. Men vart en riktigt lyckad fest igår, fan vad kul vi hade, var även över till grannen och ja fick så mycket inspiration till köket. 
Nu kommer snart barnen hem, äntligen! Då ska vi iaf ge oss ner på byn och marknaden, köpa lite remmar och sånt där.

Men nu vill jag inte se alkohol på ett bra tag, för detta med att lixom bara kasta bort en dag på bakfylla och inte kunna hoppa in i bilen och åka någonstans är så tråkigt, men ibland så är det kul och bara dricka och ha kul med vuxendricka. 



Friskförklarad!

 
Som jag skrev i förra inlägget, nu kan jag äntligen njuta och faktiskt tycka om att bo i huset, inte känna skuld över att ha lurat Victor att köpa ett hus när jag ändå bara kände att jag hade kunnat varit ensamstående med båda barnen. I slutet på januari fick jag fylla i en enkät hos bvc, att jag inte mådde bra visste jag redan, jag var extremt sur och ledsen, ingenting var kul, husköpet var ett jäkla ångest fylld bubbla. En vecka efter enkäten hade jag mitt första samtal med psykolog och hon diagnoserad postartumdepression. Efter det har Victor och jag gått regelbundet hos henne, till en början tyckte jag det var rätt jobbigt, skulle denna tant komma in och säga till mig vad jag skulle göra, att jag inte kunde vara borta en timme ifrån Olivia osv? Victor och jag hakade upp oss på små saker och bråkade om allt! Men nu har vi lyckats tagit oss igenom detta och jag blev för en vecka sedan friskförklarad från förlossningsdepression, det är så skönt och vi har ett fungerande förhållande igen och jag känner inte att jag hade kunnat varit ensamstående även om jag för det mesta är själv med barnen, så är jag kär i Victor igen och saknar han när han ligger och sover bredvid mig.
 

hej du underbara vår!

Oj, här i lilla Norberg har solen tittat fram, 20 grader i skuggan, så ja byxdress men tunna strumpbyxor under var helt rätt klädval i morse. Idag har jag faktiskt planterat blommor, jag tycker verkligen att jord är lite äckligt, men nu har jag iaf gjort det, ringde min svärmor igår och frågade vad jag skulle använda för jord. Förutom äckliga spindlar och gråsuggor (googlade precis som jag visste jag skrev rätt) så älskar jag nu detta radhus liv. Det har tagit sitt lilla dag men det har ju sin förklaring också. Så skönt att lixom bara kunna gå ut på sin egna lilla tomt och jag känner nu när vi väl kan vara ute i trädgården att det är en helt perfekt size, inte för liten och inte förstår, man vet lixom alltid vad vart Anton är, inte bakom huset utan man ser han hela tiden, och än har han inte lärt sig uppe grinden ut till lekparken men det är väl en tidsfråga antar jag. Senare mot 4 tiden drog vi till stora lekparken med kusinera och lekte, gud vad det är skönt och ha dom här uppe, kunna leka och bara skicka iväg ett sms om vi ska ses i lekparken. Wiking var så sööt idag och bara "jag älskar dig sofie" antagligen för jag gav dom värsta farten i kinagungan.
En jätte bra dag helt enkelt! deklarerat har jag också hunnit gjort och nu ska jag betala en räkning.
Anton tog av bokstavligt av varje liten blomma från mina, hade köpt gula till han för det ville han ha men dom vart kvar.. Så kan det gå, tur det kommer nya!

utflykt och dockhus

 
Idag har vi varit iväg till gävle, där kollade vi gamla tåg, vi drog iväg och trodde Anton skulle tycka det var as kul, han som älskar tåg och kollar på gamla ånglok på youtube, men vi gick igenom hela museet med en ledsen son, stackaren. Vi avslutade iaf med att leka i lekrummet på museet, nästa gång ska vi åka till v-ås och gå på flygmuseum, förhoppningsvis går det bättre än denna gång och vi ska förbereda han! Sen tog vi en middag på o'learys och sen skulle vi leta efter skor, men vi hitta inga, sen skulle vi åka hemåt men först skulle jag springa in och köpa en tetra ersättning, men hade mitt kort hemma så skulle låna Victors men han gav mig fel kod så jag lyckades spärra hans kort, så typiskt oss.
Nu har vi en lugn kväll, har lagt Anton men Olivia håller sig uppe, sitter här vid datorn och kollar tapeter, planerar Olivias rum. Har köpt ett lundby dockhus från en köp&sälj sida för 50kr som jag ska renovera, det ska bli riktigt roligt så sitter och tittar lite smått efter saker till det också, har inte tänkt mig det dära typiska lundby smålands möblerna, utan något mer personligt, men skalet är iaf en lundby småland dockhus, det där småpysslet är så ju så kuligt. Kanske därför jag fastnade för bakning och tårtor?
 
ps. eftersom jag är sämst på att ta kort så får ni nöja er med en instagram bild.

tidsbrist

 
Nu var det ett tag sedan jag skrev senast, det har bara varit så mycket annat, dop och dopförberedelser och massa krångel. Sedan räcker inte min tid till, när jag väl bestämmer och hittar en tid så väljer Olivia att vakna. Jag ska blogga om dopet någon gång men min vän Denice har inte hunnit skicka bilderna än, hon fick agera fotograf och av det jag såg såg det bra ut.
Nu ska vi strax ge oss ut i detta aprilväder, en fika med bästis Sofia står på agendan och ikväll ska jag börja med Olivias rum, ta ner det där jäkla tygtaket, riva tapeter och ta bort den där fula jävla mattan, äntligen, går inte att dammsuga hennes rum för den där platsmattan ligger löst och inte är dit limmad. Antons rum väntar vi ett tag till med, hans rum är ändå helt beboligt. Hade tänkt ta en löprunda runt sjön men vågar inte i detta väder.
Gillar denna bild trots att den är suddig, mina älsklingar <3