Ont i ryggen

Ååh usel start på både denna månad och veckan! Hade planerat att Anton och jag skulle halloween pyssla idag men istället ligger jag i soffan och har otroligt ont i vänster sida av ryggen typ! Ligger och väntar på att svärmor ska komma med mat till oss och knåda där jag har ont, misstänker nerv i klämm eller något annat. Började iaf när jag bar på Olivia ner för trappen och kände hur det började göra ont och jag vart yr och det började bli vitt framför ögonen, så jag försökte snabbt ta mig ner för resten av trappan och lägga mig på golvet, var en jobbig tur ner till golvet men en ännu jobbigare att försöka ta sig upp ifrån golvet. Detta är värre än att föda barn nästan.



Hundvakt

 Igår var vi hundvakt åt lilla Mosart, perfekt hund så Anton kunde hålla kopplet själv.
Denna vecka som kommer har Anton höstlov och vi ska pyssla halloween saker, baka inför Olivias födelsedag den 4 november. Dessutom är det sista veckan på stegtävlingen så jag ska gå som bara den mina fötter ska blöda, moahaha.
Jag fick förresten min första beställning på tårta igår ifrån en utomstående, det ska bli kul och spännande, men läskigt! Känner att jag behöver ta beställninga för att komma framåt för om man tänker efter så blir det ju inte många om man bara bakar till sig själv ;)


Lång väntan och ledsna barn.

Alltså denna dag, vi har egenligen inte gjort jätte mycket men ja, Vi startade iaf dagen med frukost och sen knatade vi iväg till öppna förskolan för att ta bilder, typ dagis/skol bilder bara det att vi satt och väntade två timmar och  när vi väl kom in så var Olivia jätte trött och surig och Anton rädd för allt. Förhoppningsvis lyckades fotografen fånga någon bra bild på vadera och en bra syskonbild. Fick dessutom muta Anton med att om han tog bilder som vi kunde ge bort så skulle vi köpa en godis. Efter fotograferingen så gick vi och hämta ut två paket och sen har vi bara lagat lite lunch med en jätte hungrig och trött Olivia men vi överlevde.
Jag har precis skickat ut inbjudningar till Olivias 1års dag (skriver man så?).
 

Snorig familj och baktankar

Här hemma har vi sjukstuga, jag började bli lite smått förkyld förra veckan, men det ville aldrig bryta ut, Olivia vart förkyld i torsdag och Anton ja typ söndag/måndag och Victor igår kväll. Vi har iaf än så länge sluppit magsjukan, peppar peppar. Senare idag ska vi iväg på ridning och träning som det ser ut nu men kan ju hinna ändra sig när man har sjuka barn.
Förövrigt så är mina tankar i bakvärldens just nu, Olivia fyller 1 år om 2 veckor så jag har beställt en hel del nya utsticker och färger till tårtor får gärna komma nu helst igår. 

Haha förresten kolla in min ananasplanta!
Jag har verkligen inte gröna fingrar! Stället den upp med hjälp av den dära blompinnen men den ska ju kunna stå själv!

HÖST

 
 

tårtdekoration dop.

I helgen var vi på dop för lilla Engla. Jag passade självklart på att göra lite tårtdekorationer, kan inte hålla mina små fingrar ifrån det, längtar tills det börjar dra ihop sig för att göra Olivias 1 års tårta!
Vart ett par bebis skor i lila och lila blommor, min nya favoritfärg är helt klart lila, varför hade inte jag lila på olivias dop för?! 
så här såg det ut när det hamna på tårtan.

Morgontrött mamma

Imorse påväg till öppis, vi har varit barnvakt åt Lillmor idag så Anton vart så glad när han vaknade och kom ut till sängen och Lillmor låg där, jag är så seg på morgonen och ligger ofta och drar mig lite för länge och mutar med telefonen så jag kan få dra mig lite.
Barnen har iaf lekt hela dagen och Olivia har sovit typ 4 timmar ute i vagnen på fastun, när hände det senast? Alltså 4 timmar, somnade när vi gick från öppis halv 12 ungefär och sov till halv 4 ungefär lite mer, alltså hon sover ofta 3 timmar och senaste tiden har hon varit en tröttmössa.
På kvällen tog jag en PW med mamma, hon följde med halva rundan och sen gick jag resten själv, vart sammanlagt 6,5km och vart 21500 steg sammanlagt idag så nu knatar vi på. Imorgon efter lämning på dagis (håll tummarna att ingen spytt och Anton kan vara där) så är planen att gå runt sjön med Sandra, nya tisdagstradionen. Sen är det ridning för Anton och cirkelträning, fullt upp som sagt.


Olivias första skor

Olivias första skor vart ett par läragåskor från Pax, hon har tidiagre gått i ett par allväderstövlar de gånger vi har testat gå i skor men fick nog i fredags att dom bara gled av fötterna på henne. Olivia är iaf nöjd med dom och var så lycklig när hon kunde gå utomhus.

Kanelbullar (recept)

50g jäst
6dl mjölk
150g rumsvarmt smör
1dl strösocker
2krm salt
15-16dl vetemjöl
 
Smält smör, socker och kanel.
 
Börja med att smula jästen i bunken, värm mjölken till 36grader i en kastrull och blanda ut jästen med mjölken i bunken. Ha sedan i smör, socker, salt och så lite mjöl, ha i mjölet lite i taget tills du bakat in allt, degen kommer fortfarade vara kladdig och inte lossna från bunken. Låt jäsa under handduk i 45 min. Smällt smör i en kastrull,dela degen i 4 delar, kavla ut degen och pensla ut det smälta smöret, jag brukar ha socker på halva och sedan kanel på hela och sedan viker jag över delen jag inte hade socker på till där jag har socker, delar den i ca 1 cm remsor som jag snurrar och typ knyter ihop, lägg på plåtar med baklåtspapper eller i bullformar och låt jäsa i 30 min. Pensla med ett vispat ägg och ha på t.ex. pärlsocker och grädda i sa 9-10 min i 225grader.

Babblarna-tårta

Tårtan har ljusa bottnar, fylld med dumlefluff och ahlgrensbilarfluff, spacklad med vitchokladsmörkräm och täckt med sugerpaste. Figurena är gjorda av sugerpaste.
 

Fullt upp.

Hej, är som vanligt fullt upp hela tiden. Har precis bakat klart en hög med kanelbullar då jag inte hade tid igår på kanelbullensdag så får man ju helt enkelt göra det dagen efter istället. Senare idag ska vi iväg på kalas för tredje dagen i rad, grattis till världens bästa Theo! Ikväll ska jag även ta mig tid till att börja med ett par babyskor i sugerpaste till lilla Englas dop nu på lördag. Dessutom hoppas jag att Victor lyckas laga våran tvättmaskin idag, barnen har knappt inga rena kläder så lyckas han inte så får vi väl tvätta hos mamma. Men ibland är det tur man är ihop med en vitvarureperatör!
 

Studsmatta


Åh hade sådan tur idag! Anton älskar att hoppa stundsmatta, och han tjatar om att åka ut till farmor och farfar för att hoppa, men idag skänkte dom bort en på köp-sälj här i Norberg och jag fick den! Alltså snacka om tur, men den tar upp hela våran bakgård! Vi fraktade hem den såhär och ja jag var nervös hela turen hem! Jag som brukar ha otur på köp och sälj när det kommer dessa erbjuden men ibland ska man väl ha tur oxå?