julen är över..

hej, blir ett mitt i natten inlägg.. Julen har passerat och snart är nyår här, 5.2 ska jag börja med igen, vi tog en tjokis månad i december och känner varje dag att det har blivit lite för mycket men likt förbannat sitter jag där med någon slags choklad och julmust.. Men iaf på måndag kör vi igen med fasta och inge godis.

Vi har ju såklart fått pengar i julklapp och nu bestämmt att vi ska köpa en huvudgavel till sängen för var så fult på tapeten i gamla lägenheten typ som en flåttfläck eller smuts. Men vi har trots flytt till avesta 45 min till närmsta stad med huvudgavlar som inte kostar skjortan och har hittat en på chilli för typ 1500 som vi gillar men samtidigt så känns det så ovärt och åka till v-ås med släp och så har de inte varan på lager, vilket betyder att vi måste tillbaka inom 1-2 veckor.. Får ringa och kolla innan så man inte tar mee släp helt i onödan...


2013

Tänk att 2013 snart är över, jag tycker faktiskt att det känns som jag precis firade in 2013 tillsammans med min BFFF Elin och Oskar, vi stod på balkogen i min och Victors första lägenhet.
2013 har strax passerat framför ögonen på mig känns det som, Anton har blivit så stor nu på slutet, han går runt och sjunger lilla snigel, blinka lilla stjärna och imse vimse spindel och visar med händerna när han sjunger. Han härmar allt vi säger, förutom när vi ber han om det, för ungefär 2 veckor sen sa han "åka pulka".
Men 2014, det skrämmer mig, jag vet hur livet hade kunnat blivit om vi inte hade fattat det där beslutet, tänk att vi hade kunnat bli 4 st i vår lilla familj under 2014. Samtidigt som jag ångrar mig så bara vet jag att jag valde bäst och rätt beslut för oss, att jag fick besluta allt själv och ingen tvingade mig, det kom helt ifrån mitt hjärta.
Men 2014 kommer handla mycket om mig själv, försöka hålla i de här motivationen för träning, ska försöka fixa plugget, har iaf inget F än så länge, men har ju dock ett F i engelska från 1:an som ska försöka fixas.

Dags att försöka sova, känns som Anton kommer väcka mig tidigt, runt 8 om jag har tur.
God natt ♡

Äntligen lov!

Ska bli så skönt med lov, har dock plugg att göra men får köra det efter jul, skulle få låna lillebrors skoldator under lovet då min fortfarande är på lagning. Men Anton och jag ska mest hålla oss hemma, för jag är inte sugen på att bli smittad med alla virus som går just nu!!
Imorgon kommer Sofia hit, vi ska gå på stan, jag ska handla de sista julklapparna, sen tänkte vi dra ut och springa en runda och köra lite andra övningar, tänkte försöka klämma in pepparkakasbakning oxå, får se vad Anton, Sofia och Victor vill göra.
Och på lördag tänkte vi nog dra till badhuset och bada lite, antar att det är lite folk nu när alla julstressar med mat och bak och klappar? Vi får se vad livet bjuder på alltså :)

någon vill ha snö kan jag lova, han drar fram pulkan hela tiden ♡

Torsdag :)

God morgon, sitter i soffan och äter frukost, kvarg med hallon och kanel på, är inte så mycket för kvarg men jag kämpar med att lära mig, victor säger att det tar 12 gånger innan man tycker om något om man inte gör det på en gång, någon som vet om det stämmer?
jag tog min löprunda idag, dock inte 30 min men 0.5 km eller mer längre än igår.
nu äta frukosten sen ge sig iväg till skolan för sista dagen innan jullovet, moahaha :D



löpning

Hej, ligger i sängen och har svårt att somna, som vanligt, igår somnade jag 3 på natten och gick upp 6 imorse. Höll på och somna förut i soffan menmen..
Imorse var jag ut och sprang, japp ni läste rätt, jag brukar vanligtvis springa på kvällen men jag har fått så mycket tid över på morgonen nu när Victor tar Anton varje morgon till diverse barnvakter innan han åker till jobbet. Det märktes dock att jag har legat på latsidan, orkade 15 min eller hade väl klarat längre men det var så tugnt och andas tack vare den torra luften. Men jag kom ut iaf, en början, tänkte försöka satsa två varv på den sträcka jag körde imorse och se om jag överlever 30 min.

Dessutom funderar jag på att anmäla mig till stockholms brantaste i maj, verkar sjukt jobbigt samtigit som det är bra att ha som mål under våren lixom :) Om någon är sugen på att hänga på till huvudstaden och jobba arselen av oss i 3.3 km lång bana med 3 uppförsbackar så säg till!!



älskar dig ♡




3:dje advent.

Smartisarna räckte inte till båda sidorna så fick ta masmellows på ena sidan.
Söndagen har gått i baketstecken, munkar och saffransgifflar, munkarna var så goda och kommer nog att göras om någon gång, men saffrans gifflar, inte min grej att baka tydligen, vart fail i form men enligt Victor och främande på besök så var de goda.
Imorgon börjar sista veckan i skolan innan jullov, ska bli såå skönt, är så himla skoltrött, har så mycket denna vecka, matteprov, två franska uppgifter, historia som ska in och blablabla.
 
strax sovdags men först ska vi kolla julkalendern. 

träning.

Jag har varit lite off på träning några veckor, dels av förkylningar och ingen tid. Men onsdagaträningen har vi varit på förutom när vi var jätte förkylda. Nu längtar jag efter att få gå ut och springa, men jag kommer aldrig ut, speciellt i detta slask och is och nu är onsdagsträningen slut för detta år och jag laddar redan tills det börjar igen. Men jag har saknat något på cirkelträningarna, för när jag springer så ser jag ju hur mycket kalorier jag förbränner även om den inte visar exakt. Men har nu önskat mig en pulsklocka i julklapp, vilket jag redan vet att jag kommer och få av victor, victor har redan fått sin julklapp då det var en sak han behövde, men han ska nog få nå mer med tanke på prisskillnader hehe.
En pulsklocka, det ska bli otroligt kul och se vad man förbränner under en timmes cirkelträning eller en timmes Zumba.

Men efter nyår, då tänkte jag börja ta upp löpningen igen men även börja simma och rodda såklart och onsdagsträningen, ska försöka få in olika slags träningstyper varje dag som t.ex.
Måndag - Rodd.
tisdag - löpning och simning.
onsdag - cirkelträning.
torsdag - rodd.
fredag - löpning och simning.
lördag - rodd
söndag - vila.

Känner mig rätt taggad om jag ska vara ärlig, 2014 here i come!


julgran :)





Låg

alltså, kass uppdatering på denna blogg, sitter just nu på samhälls lektion men behöver hjälp, vi skriver om millenniemålen och jag skriver om tonårsgraviditeter men hittar typ ingen info...
Idag står träning på schemat, äntligen cirkelträning, behövs efter allt godis jag tryckt i mig på två dagar, är verkligen inne i en äta period, dessutom har vi tagit en paus i 5:2 så vi kör igen efter nyår, men har iaf inte ätit bröd som var ett litet mål denna månad.
 
Victor har sagt att det har dimpat ner massa julklappar i brevlådan hemma i norberg, han är över och städar medan han ändå är hemma och vabbar, vilket är jobbigt att han är för vi förlorar ju pengar på det samtidigt har jag varit hemma mycket denna höst.Hatar iaf att få hem saker i brevlådan och man inte får kolla på grejerna på en gång utan att man måste vänta..
Anton har åkt på ögoninflammation igen, 4 gången denna höst tror jag, har tappat räkningen, skulle egentligen behöva gå till vårdcentralen eller något med han men vet inte om vi har norbnerg eller Avesta? och vart ringer man då??
 
Skriver mer ikväll iaf :)
Har även börjat druckit choklad med masmellows (stavning)

Snart jul :)

Nu ska jag sova, Victor sover redan men jag har så svårt att somna om kvällarna :(
Har beställt lite julklappar ikväll, till mig själv, Sofia, Lillmor, Zid och Victor, snart klart. Dessutom fått upp lampor i alla rum, gardnier i sovrum och kök, har dock inga som passar i vardagsrummet :( 
Skola imorgon och fasta, nu tänker jag hålla igen med godiset tills julafton, men tänkte börja julbaka lite nu iaf, har en hel del recept ligger här bland mina bokmärken på datorn och dessutom tänkte jag pyssla ihop ett pepparkakshus, hihi :)
 
 

Äntligen Avestabor!

Jaha, helgen har gått i flyttens tecken och äntligen är vi avestabor, vi har bara städningen kvar i lägenheten i Norberg, får försöka ordna det i veckan.
Idag har vi äntligen varit iväg till borlänge och köpt en tv-bänk, vi får köpa vitrinskåp och sånt senare efter jul.
Visar mer av lägenheten när vi kommit iordning lite mer förhoppningsvis i veckan. Nu tänker jag slå in lite julklappar faktiskt, har köpt 3 julklappar till Anton, 1 till Theo och 1 till Wiking, har bara Gry, Lillmor och lilla Jill kvar, som jag fortfarade inte tagit tummen ur röven och hälsat på, antingen har vi haft fullt upp, eller dom, eller så har vi varit sjuka, får försöka fixa det någon dag iaf :)
Vart en "Hemnes" t-bänk från ikea.

Idag börjar vi flytta!

Idag går första flyttlassen, vi sover en natt till i norberg och flyttar över till avesta imorgon, Hela vardagsrummet är fullt med kartonger med prylar, ikea kassar med handdukar, påslackan, filtar. Ser ut som vi har jätte mycket prylar när man har allt ner packat och inte står på sin plats. Dessutom så ska jag passa på och springa ner på stan i avesta imorgon, vi är bjudna på glöggmingel hos svärisarna och måste köpa något för 25kr som passar man och kvinna, några förslag? Sen underlägg till nya bordet, till antons plats för vi vill inte förstöra det på en gång!
Kolla vilken liten mini melon jag hittade på ica igår, parfekt under en fasta dag och övriga dagar oxå.
 

Äntligen kommer snön!

Sitter i bibblan på skolan, utanför faller snön ner, så härligt, ska gå hem och ta på mig vattentäta skor och hämta pulkan innan jag hämtar Anton på dagis idag, iaf om vädret vill som jag. 
Nu ska jag kolla julkalendern medan jag har hål i 2 timmar, sen plugga lite kommunikation då vi har prov efter hålet. ikväll ska jag fortsätta packa, imorgon kör vi nog över första lasset till nya lägenheten, måste komma ihåg att göra adressändring ikväll.
Igår kom dessutom nya köksbordet hem, får se om det får plats i köket eller om vi får ha det ute i vardagsrummet istället haha, var större än jag trodde :)

Girafftårta

Antons tårta till dagis, den hade kunnat blivit bättre men man lär sig av misstag eller hur?
Den är fylld med hallonmousse och ahlgrens bilarfluff och jag hade mer än gärna ätit en bit själv, om inte den där förbannade vågen äntligen visade -10kg igår och jag har fasta idag. 
Istället för SP och marsipan och MF så vart det frostning men den vart för löst så det har vi lärt oss till nästa gång!

Tankar kring en tårta...

 Anton går sin sista vecka på dagis här i norberg denna vecka, eller det kan hända att han kommer gå någon dag nästa vecka, men nya lägenheten är klar på fredag. Men jag tänkte göra en tårta till dagis som typ sista grej och så ville jag ha en anledning att göra en tårta (a).
Igår låg jag och tänkte och diskuterade om tårtan med Victor om hur den skulle se ut och fyllningar och sånt. Först tänkte jag på kitkat tårta om ni inte har sett en sån googla, sen så kom problemet att jag måste göra en laktos tårta och kitkat är väl inte laktos? Sen så kände jag att sugerpaste inte var bästa alternativet att skicka iväg till ett dagis med tanke på den höga sockerhalten lixom och marsipan är den ju mandel i alltså nötter och då vart jag jätte osäker lixom. Sen kom jag på en genial idée som finns som laktos om jag inte är ute och cyklar helt hehe. 
Men fyllningar var inte så svårt, men ni får veta mer senare. Ikväll ska jag iaf börja med bottnar och sånt :)
 

Tråkgit inlägg om allting.

Jag hade skrivit västa feta listan med mål för december, har redan brytit ett, vilket var inte äta godis om det inte är vid något slags julfirande, men är ju ändå första advent, men vi kör igång imorgon med godiset så blir det nog bra. Imorgon är det fasta igen eller om det blir tisdag för är äcklig mat på tisdag, får se iaf.
 
Fick en kommentar som frågade vart sängborden var ifrån och dem är från pickaboo i fagersta, vet inte om dem finns någon annanstanns.
Nu ligger jag i sängen och kollar runt lite, spelar mobil spel och måste ligga vaken till halv 12 innan jag får sova för att komma vidare på spelet hehe :p
 
För övrigt har första advent inte varit något speciellt, vi var som sagt över till avesta och inhandlade saker till nya lägenheten, sen så skulle vi på någon teater men Anton var både trött och hungrig när vi kom hem så vi hoppade den och så var Gullan och Lillmor här och hälsade på. Till middag åt vi tacos och blablabla.
Gjorde god mat i fredags, potatisgratäng är så himla gott, speciellt denna hihi :)
 
 
 

Hatthylla och sittbänk.

Just nu går tankarna enbart i flytt, tänker på hur allt ska bli och blablabla, nu har vi packat ner lite saker i köket, som glas och sånt vi inte använder, och ljuslycktor och sånt men även om man packar så känns det som det inte händer någonting?
Men iaf idag har vi inhandlat ny hatthylla och sittbänk på jysk vart dessa,
fick dessa två för bara 975:- och då tänkte vi först köpa denna från mio för 995:-
Jysk hade kampanj idag därför det var så billigt så vi passade på, dessutom så har vi beställt ett köksbord som nog kommer i veckan, Det är väl princin en vecka kvar i denna lägenhet eller iaf 1½ så hihi :)