Avesta

Anton väckte mig första gången vid 5 tror jag men man brukar bara behöva lägga ner han igen och så var det denna gång med fast tog ett tag, sen vaknde han iaf halv 10 tror jag och då gick vi upp och åt pannkakor med grädde till frukost. Sen har vi faktiskt varit i avesta han och jag införskaffade lite julklappar till han, skulle köpa några trädjur som fanns på åhlens för de är så söta men fanns bara typ 2 olika så vart två andra saker istället. Just nu ligger han och sover, han somnade precis innan vi klev på bussen mot norberg och vissa har ju tydligen problem med att vara tysta på bussen eller iaf prata tyst, men fick han att somna om efter typ en 30 min hemma så ja..
Strax dags och väcka gullet och vid halv 9 är väl Victor hemma iaf och då blir det Oxfile idag igen hihi :)
Antons ögon ♥

Nya sängborden.

I veckan införskaffade vi os nya sängbord, jag är mer än nöjd med dessa, glad att jag hitta dem. Tänk en sänggavel gå detta så är sovrummet totnots i nya lägenheten, som vi förövrigt bor i om ungefär 10 dagar!! Tänk att jag ska bli Avestabo, det känns så skönt med flytt till avesta och närmare allting, men det skrämer mig ändå med inget dagis till Anton fören i typ februari och inte mina bästa vänner i samma stad.
Nu har jag precis krupit (krypit, men låter så sött och säga krupit) ner i sängen, ska ligga och spela Hay Day på mobilen tills jag somnar. Anton sover så sött i sin säng och victor är nog full nu ute på ålands hav. 
Bloggar mer imorgon pussss.

hej hopp.

Dags och dra sig hemmåt igen, hem och göra plättar så här på fasta dagen, slänger upp receptet senare om det var gott. Sen ska vi vecko handla lite, och dessutom så åker Victor iväg i morgon på kryssning med jobbet, så Sofia och Jocke skulle underhålla mig och Anton, ska laga kött med potatisgrätng med sparris lindad i bacon, så jävla gott!!!

Oldie.

 

Ivrig.

hej, äntligen internet igen hemma, så skönt at kunna blogga via dator och sånt igen.
Nu sitter jag i soffan och läser bloggar, victor och jag har precis beställt en sak till nya lägenheten, är så ivrig även om det är ett tag kvar. Kommer iaf bli awesome med flytt, nu lägger vi iaf allt krut på att spara till den där jävla tv-möbeln, velar fram och tillbaka om vad jag vill ha och hur. Men nya sängbord är iaf inhandlat och det är så jävla nice att ha det klart oxå. Visar bilder senare eller imorgon, för imorgon ska Anton äntligen till dagis igen efter typ 2 veckor och jag är faktiskt lite stressad över skolan just nu, för har varit hemma jätte mycket känns det som :(
Vill träna, hatar o va sjuk :(
 

helgen :)

go'kväll. Jag ligger i sängen och ska sova strax, är jätte trött, halsen värker, huvudet lika så, och hostan dyker upp titt som tätt, blir nog ingen träning denna vecka ser det ut som, men ska försöka fixa så jag kan gå till skolan på tisdag och hoppas hoppas att Anton är frisk tills då annars blir det att försöka fixa barnvakt.
I helgen har vi varit på ett barnkalas och firat elliot och ett kalas och firat Antons farfar, ingen hitt när mam tycker att varje litet ljud är jobbigt lixom.. Dessutom så möblerade vi om lite i sovrummet idag, visar er någon dag när vi har köpt nya sängborden som jag ska köpa nu i veckan som kommer, awesome!
Fasta imorgon, ska ge gärnet nu iaf, har ätit godis hela helgen, godis förbud är inte lätt menmen.
Skriver imorgon eller på tisdag.


Nov. 24, 2013

Hej, då var denna helg till enda den med. Vi har varit på kalas både lördag och söndag, igår för Elliot och idag för victors pappa.

sjuka igen.....

hej hopp, dåligit med update då vi som sagt inte har internet hemma och har inte varit i skolan sen i Måndags och då hade vi bara en lektion på morgonen sen fick vi sluta, vilken var lite tur i oturen då dagis ringde och sa att Anton hade feber. Febern var uppe i 40.4 och Anton skakade jätte mycket så det var nära akuten där ett tag. Nu är febern borta men istället har vi åkt på en till ögoninflamation, är så trött på allt som har med sjukdommar och sånt och göra just nu. Men vi ger han iaf ögondropparna som vi fick förra gången han hade ögoninflamation på en gång, vi har verkligen inte tid och vara sjuka just nu. Det är en av nackdelarna med att vara unga föräldrar, när bara en jobbar, för den personen måste jobba varje dag för att man lixom ska få in pengar så man klarar sig en månad. Men jag missar ju mycket i skolan när jag är hemma men det är bättre det iaf. 
 
Idag sitter iaf Hanna barnvakt åt lilla Anton vilken är guld värt kan jag lova er! Även om det visade sig att vi bara kollade film på historian och tydligen inte har någon kommunikation efter samhällen.
Sen förra ögoninflammationen.

Torsdag :)

Hej, sitter i skolan och hade precis prov, eeh gick åt helvete, historia kan vara näst värsta jävla äment som finns.
 
Nu ska jag plugga lite samhäll och kolla efter lite julklappar till Anton, frågan är vad man ska ge han? Vi misstänker ju att han kommer få leksaker och kläder av familj och släkt så Victor och jag köper nog typ bara saker vi känner att vi skulle vilja ha i hans rum som vi typ saknar nu och sånt där, för han är ju fortfarade liten och fattar inte riktigt än att det är jul och att tomten kommer ni vet? förra julafton sov han faktiskt hela dagen, ganska skönt med en lugn jul.
 
Dessutom har jag träningsvärk idag, armar, bröst och ben, känns skönt och sånt dära typ. 
Förutom att det snart är december och jul är här så tjuvstartade jag igår med att äta prinskorvar, dessutom har jag redan hunnit gjort knäck och vaniljkolor hihi :)

träning.

hej, blir bara ett inlägg om dagen just nu eftersom vi inte har internet hemma. Igår var vi iaf ut och firade att Victor hade fått fast jobb, äntligen! Tänk att vi har left med en sån osäkerhet i flera år om vi får in pengar nästa månad eller inte. Dessutom så firade vi lite att vi har gått ner så mycket i vikt, jag har snart gått ner 10 kilo sen jag började äta mer grönsaker och träna och gå på 5:2. Victor har ju lixom gått ner snart 15 kilo!
 
Idag har vi cirkelträning, ska bli roligt och ska gymma på idrotten om en timme så har jag inte träningsvärk imorgon har jag inte gett allt jag har för så tränad är jag inte. Var iaf ut på en 3 kilometer springtur igår, känner mig inte lika peppad på att springa nu när det är kallt, så jag tänker stanna på 5 km nu under vintern tills det blir varmare. dessutom är det jävligt halt ute så det är faktiskt lite läskigt att springa nu :(
 

Tisdag morgon.

tjena, alltså min morgon imorse, typ katastrof. Antons vagn låg i bilen, som står på parkeringen hemma, men victor har såklart fått med sig bilnyckeln till jobbet. Slutade med att jag fick bära och ha Anton på mina axlar hela vägen till dagis. Det är nu jag är glad att vi inte har super långt dagis iaf, men ska bli så skönt med en flytt till Avesta ifall sånt här skulle hända igen, för då kan ju victor komma och låsa upp bilen eller ta Anton till dagis.
Dessutom så har jag i vanliga fall sovmorgon på tisdagar, men eftersom vi har 9:or här så var det bara att åka med den tidiga bussen.
Aja just nu är livet bra iaf, sitter i ett klassrum och poppar musik och väntar på 9:or, ikväll står plugg och en löprunda på tur.
 
 

Måndag igen.

tjena, sitter i skolan, vi har inget internet hemma just nu, vi är för snåla för att ladda på det, vi är i full gång med att spara pengar till nya saker i nya lägenheten, det går faktiskt riktigt bra enligt mig då (a) Det är ju så mycket som saknas i våran nuvarande lägenhet som jag bara vill ha, men någonstans måste man ju börja priontera vad som behövs i lägenheten? Just nu står tv-möbel och sänggavel och hatt-skohylla.
För övrigt rullar livet på, inatt sov Anton hos sin farmor och farfar då han fortfarade är lite förkyld och hostade, jag hoppas han är frisk så jag kan gå till skolan imorgon oxå men då får han gå till dagis, men passade på att utnytja svärmors ledighet. Dessutom fick jag lite sovmorgon imorse, skönt.
Lite cupcakes jag bakade i fredags. Super goda :)

tv möbel

Min uppdate suger i know! Idag har vi iaf lekt med Emelie och lilla Elsa, roligt och trevligt. Sen på kvällen har Sofia varit här och underhållt mig. Jag har precis krypit ner i sängen och ska försöka sova strax.

Men en fråga som bara åter kommer i min lilla hjärna är tv möbel, vi har bestämmt att det är dags att investera pengar på en hel och fin tv möbel. Vi vet hur vi vill ha det men sen kommer det till färg och där bara säger det stopp.


Vi har verkligen vita väggar i vardagsrummet i nya lägenheten som ni ser med silvriga detaljer.
Först tänkte vi en kombinstion med ikeas liatrop

men den är alldeles för grädd/gul för att passa in tycker jag.
Så då åter stod bars mörka möbler kvar tänkte jag som denna t.ex.

men jag vill inte ha en mörk möbel även om det är snyggt så nej.

så jag kollade snabbt in på ikeas hemsida nu och såg denna:

kommer ifrån serien hemnes (staving) och den serien är ju mer åt det vita hållet eller?

Får klura vidare på detta med victor någon dag :)

fredag :)



God morgon, Anton och jag har precis ätit frukost och jag har fixat mig och hängt tvätt. Får se vad vi hitta på idag, snoret rinner från både mig och Anton men är trött på att bara vara hemma :(
Ikväll kommer sofia hit och myser med mig och victor ska ut och festa :)
skriver senare :)

Chokladkakor

 
Du behöver:
125 gr smör.
1 dl brunt farinsocker.
2 dl strösocker.
2 ägg.
2 tsk vaniljsocker.
 1 tsk bakpulver.
1 msk kakao.
1 tsk salt.
5 ½ dl vetemjöl.
Valfri mängd hackad choklad, mörk- eller mjökchoklad eller inte varför vit choklad?
 
Gör så här.
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Hacka non stopen.
3. Blanda smör, farinsocker, strösocker, ägg och vaniljsocker till en krämig smet.
4. Tillsätt kakao, bakpulver, salt och mjöl, och den hackade non stopen. Vispa ihop till en deg.
5. Rulla 25 bollar ungefär lika stora och lägg på en bakplåtspappers klädd plåt och platta dom så att du kan dekorera dem med non stop som jag ungefär.
6. Grädda mitt i ugnen i sa 11 min. 15 min om dem är stora.
 
 
Jag testade och sticka in klubbpinnar innan jag ställde in i ugnen, sen gjorde jag små så fick ut typ 40 kakor och sen valde jag att ringla nougat över för att pynta dem lite. Men smeten är densamma som till non stop kakor.

Onsdag.

hellu, var ut och sprang 4 km igår, tror min kropp säger till mig att ta det lugnt ett tag, för har blivit förkyld, har ont i knät och dessutom fått blåsor på tån, seriöst? Varför får man blåsor på tåna för? har ju lixom springt i 2 månader snart och aldrig haft sånt problem? så borde ju inte vara skorna.
Aja, idag har vi idortt i skolan och sedan cirkelträning ikväll där vi ska dansa zumba, aja ska försöka och inte ge allt för har inte tid och vara sjuk för vill träna.
 

6km

 
Klarade 6km igår, woho. Känner mig typ bäst i världen fast det lixom inte är så jätte långt egentligen fast det är ju alltid någonting :)
 

tisdag :)



God morgon, sitter just nu i soffan och äter frukost, bär, banan, havregryn och så lätt youghurt, så jävla gott!

Snart dags.

Hej, ska strax göra mig redo för att du och springa mina kilomter idag, står 6 km på schemat, vi får väl se vad min kondis säger samt knän. Kan knappt gå i trappor som vanligt när jag har såhär. Så vi får se hur det går med att springa. Victor är ute nu med Matti och går och springer, Anton sover och jag har pluggat lite matte. Fattar typ ingenting :(
 

Måndag

Är så trött idag, hade jätte svårt och somna inatt, dels för att jag låg och oroade mig för att ha glömt och skicka in några källor, men dem stod med som tur var i uppsatserna.
De andra är på lunch, själv åt jag morötter som jag hade med, orkade typ inge alls fast jag var jätte hungrig.. Har ju fasta dag idag så, nu jävlar kör vi efter typ den mest onyttiga helgen ever! 
Ikväll ska jag ut och springa, plugga matte så jag inte kuggar provet på fredag.
 

Har glömt bort bloggen..

Men sånt händer. Imorgon är det skola igen, victor och jag sitter just nu och skriver om samhällen till engelska sen ska jag bara skicka in det och sen sova, skulle egentligen ha sprungit idag men det regnar ju, dåligt samvete.. i veckan så står det iaf träning och plugga matte varje dag då vi har matteprov på fredag.