Förbättrat :D

Hej, förlåt för den dåliga uppdateringen men min energi är som bortblåst, fast jag tog mig nyss ut på en joggingrunda, inte så lång, men jag har precis börjar och dessutom så har jag redan förbättrat sen i söndags? Och har inte sprungit sen då. Dessutom är det 3 dagar utan godis idag, inte är jag sugen heller, idag har vi varit på ett tre års kalas och ett 34 års kalas, till tre års kalaset gjorde jag tårtan, en Dora tårta, inte så fin men alla sa att den var god... Dock var det nog sista tårtan jag gjord på ett tag, vet inte om jag kommer göra Antons 1 års tårta, jag har helt tappat suget av att baka, dessutom mår jag illa av att ens tänka på tårtor...


God natt, nu sova så jag orkar med morgon dagen, har ett hem som ser ut som en svinstia så måste göra något åt det oxå, dessutom ta en joggingrunda :D


Unga mammor...

Det här med unga mammor, 2 utav mina förra klasskamrater har skrivit om just det, en utav dom gjorde mig ganska irriterad eftersom det kändes som ett påhopp om att vi skulle vara sämre än andra, men det handlade även om pappan, att pappan inte hade mycket att säga till om, nu är det tjejens kropp, hon ska gå och bära på ett barn i 9 månader, under den tiden är man begränsad, du får inte dricka, inte röka, inte åka berg och dalbarnor, du mår illa dom första 6 veckorna från det att du fick veta att du var gravid, du kan få foglossning, du får vatten i kroppen du kan få bristingar, så att säga att det är tjejens kropp inte funkar som agrument, det är tjejens kropp, det är tjejen som ska krysta ut en bebis ut slidan, det är inte killen, det är tjejen som ska gå med värkar som gör förbannat ont. Dessutom är man två, man är två med ansvar, man är två om beslutet men tjejen har ALLTID sista ordet! Man är två om att ha sex för att bli gravid på ett naturligt sett, och det är bådas ansvar att se till att man är skyddad om man inte vill ha en oplanerad graviditet, inte bara tjejen. Om man blir gravid får man såklart ta smällen, gör abort men det är lite som att rymma från verkligheten, att inte ta hand om sina handligar. Jag har sett min graviditet så att jag vart gravid uatv den anledningan att jag skulle bli mamma ung, att gud viste att detta klarar jag. Jag klarade mig igenom en gravidet, vart stor som ett hus och lagt på mig lite överflöddigt fett, klarat av en bus unge i snart ett år, ett år av lycka men samtidigt frustration när Anton bara har gråtit och inte alls velat som jag.
 
Detta är en sak man diskutera hur länge som helt, i detta finns inte rätt eller fel.
 
Ibland kan jag känna att folk som hoppar på oss unga mammor inte alls har blivit gravida ung, det var ingen självklarhet att jag och Victor skulle behålla barnet som låg i magen, en liten Anton, så parfekt, men vi gjorde det, efter mycket om och men, efter en för och nackdelslista.
 
Men det är fult att anklaga unga mammor, det finns dom som klarar av det och dom som inte gör det, det är fult att dra alla över en kant, vi är olika allihop, vi står alla på olika våglängder, jag är här och du är där, vi mognar olika, vissa mognar fort och vissa långsamt.
Dessutom har jag växt så mycket i mig själv! Det är inte längre jag som står i fokus utan Anton, det är han jag kan göra allt för!
Störst av allt är kärleken! Och större kärlek finns inte mellan föräldrar och barn, min kärlek till Anton går inte att sätta ord på!

mycket att göra idag..

Hej, denna dag kommer bara springa iväg känns det som, snart ska Anton sova lite middag och då ska jag städa lite i köket, fixa med bilder, leta recept och vid halv 5 kommer Victor hem och då ska vi gå och handla och sen göra mat och ikväll ska jag baka tårtbottnar och fylla en tårta, sen får den stå och dra sig tills på onsdag morgon, denna tårta ska bli rolig att göra samtidigt som jag är nervös :)
Sen ska jag även försöka hinna springa lite ikväll :)


Heja mig!

Tänkte bara slänga in ett god natt inlägg, har varit någon timme hos elin nu på kvällen men vid 00.00 var det dags att springa/gå hem, ska börja springa 4-5 ggr veckan iaf, dessutom så ska jag börja med 5:2 metoden imorgon, sluta med godis och sånt, känner mig smått nervös men har satt upp mål i huvudet iaf.

God natt!


En dag hos mamma/mormor :)

Hej, idag har vi hängt på mammas altan, vi tog en promenad upp dit, vi åker för mycket bil, Victor tar bilen till ica t.ex., vi bor 5 min bort om kanske inte 3 tillomed? Så vi har bara tagit det lungt, ätit pizza och busat.
Innan vi gick så fick kaninen stå i centrum, var jätte länge sen hon var med på bild ju?
Någon var törstig, och festis är gott...
Sen var det mat dags tyckte Anton och hängde på pappa..
Glad pojke..
Normal mamma i bakgrunden...
 
Här skulle en bild på min pizza vara..
.. Men den ville inte vara med tydligen..
 

Nu ska jag lägga mig i soffan och ta det lugnt, fixa med bilderna från semestern om jag orkar, annars gör jag det imorogn när Anton sover middag..
Kramar...

God morgon!

Söndag idag, undra vad vi ska hitta på idag, om solen vill kolla fram så kanske vi drar och badar, sen skulle min syster Johanna komma och hälsa på eller något, men vi får se faktiskt.
Två bilder från imorse, vet inte hur många gåner jag tog bort flaskan och satte tillbaka den till kaninen men Anton tog den ändå, till slut tog jag kort och hämtade en flaska med vatten till han.
Nu står en dusch på tur, inte duchat sen i tisdag tror jag? frech tjej95 här..

snart sovdags

Hej, ska strax gå och sova, är jätte trött. Jag hinner tyvärr inte fixa med några bilder idag, vart tog dagen vägen? Vi kom ju precis hem? Nej men nu på kvällen har jag gjort sugerpaste, på ett annat recept som jag tror vart bra, lagat mat som vi åt vid typ kvart i 10, för lite tid!
 
På måndag ska jag börja med Lillmors 3 års tårta, ska bli skit kul, om nu sugerpasten blir bra, så jag slipper åka och panik handla det typ på tisdag?
Denna karta använde vi flitigt under våran vistelse på Sandviks camping!
 

Italienskt lantbröd med surdeg.

Hitta detta recpet på recept.nu
 
Surdeg:
25g matbrödjäst
1½ dl kallt vatten
1½ dl vetemjöl
Bröddeg:
Surdegen
25g jäst
5 dl vatten
17 dl vetemjöl
½ g olivolja
2 tsk salt
Mjöl till utbakning.
 
Surdeg.
1. Mät upp mjölet.
2. Smula 25g jäst i en bunke.
3. Värm 1½ dl vatten till 37 grader.
4. Häll över vattnet över jästen.
5. Ha i mjölet i bunken och blanda med en slev.
6. Låt stå i 24 timmar.
 
Bröddeg.
1. Mät upp mjölet i en bunke t.ex.
2. Smula resten av dom 25g av jästen i en bunke.
3. Värm vattnet till 37 grader.
4. Häll över lite av vattnet över jästen och rör med en slev till jästen smält.
5. Ha i resten av vattnet och surdegen som du gjorde för 24 timmar sen, saltet, olivoljan och mjölet.
6. Arbeta ihop till en smidig deg.
7.Täck över med en handduk ocj låt stå och jäsa i 1 timme och en kvart.
8. Sätt ugnen på 250 grader.
9. Strö generöst med mjöl på ett bakbord eller ett bord bara.
10. Dela degen i två utan att knåda.
11. Rulla i mjölet.
12. Lägg på em plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i 30 min under handduk.
13. Grädda längt ner i ungen i 15 min.
14. Stäng av ugnen och låt brödet stå inne yttligare 10 min.
15. Ta ut brödet och låt svala på galler.
16. Ät och njut!
 
 
Som ni märker ät det mest väntan på detta bröd, och tar rätt lång tid att baka, nästa gång jag bakar detta bröd så kommer jag planera lite mer.
 
ps. gillar att det ligger köpbröd i ett hörn på mittersta bilden, men är mycket lättare för Anton att äta det än detta bröd..

På väg hem!

Hej, sitter i bilen på väg hem till lilla Norberg, det ska bli riktigt skönt att komma hem, men något lugn får vi nog inte, först ska husvagnen packas ur och städas, sen ska vi åka till Avesta med den, sen när Anton ska sova så ska jag sätta mig vid datorn och fixa med bilderna, har över 1000 bilder typ? Och har raderat en hel del, men köpte ett till minneskort igår, och bara igår tog vi 300 bilder.. Sen ska jag även skriva ut receptet på brödet jag bakade innan jag åkte!

Hörs lite senare!


Trötter

Hej, ligger i husvagnen och ska strax sova, är himla trött! Anton har vaknat vid 7 eller tidigare varje dag vi campat och nu är jag jätte rädd att det kommer bli så hemma! Tyckte lixom att 9-10 var helt okej, veckan då jag fick sova till 12 drömmer jag mig tillbaka ibland faktiskt!
Nej men hoppas att det åter går till det vanliga när vi kommer hem faktiskt och att han behöver ta igen sig lite hehe :)

Har knappt tagit några bilder med mobilen under semestern utav har använder min kamera! Har super fina och roliga bilder att visa, ska framkalla några bilder oxå tror jag :)


Nya planer :)

Hej, vi har bestämt oss för att förlänga semestern istället för att åka hem imorgon! Vi har ju knappt hunnit med något känns det som! Då ska vi iaf byta camping till andra sidan Vättern till typ berg fast lite längre bort.. Vi har iaf planer på att åka båt på Göta kanal och åka i slusstrapporna i berg gå och kolla flygvapenmuseumet i Linköping och sånt. Vi kommer hem på söndag eller lördag :)

https://cdn2.cdnme.se/2918327/7-3/pic_51ee937e9606ee280965b042.jpg" class="image">


Vi är på semester!

Hej, vi har farit på semester, vi kom hit i lördags, till Töreboda, vi har det sjukt bra, sjukt varmt och inte ett moln på himlen sen vi kom hit, eller var lite moln i morse men dom är borta nu..

Vi kommer hem på onsdag igen och då lovar jag att blogga normalt igen, lägga upp massa bilder, har med mig kameran och har faktiskt använt den denna semester.
Nu ska jag fixa mig och senare ska vi åka iväg till någon stad tror jag vi sa, och leta på ett Systembolag.

Dessutom så kommer jag lägga upp receptet på brödet jag gjorde när jag kommer hem, såg att någon hade kommenterat om jag inte kunde göra det.

När vi åkte ner hit så hade jag tre speglar jag kunde kolla i...


Ska till Avesta strax..

Förlåt för att jag inte bloggade igår, hela dagen bara flöt på i rasande fart! var hos mamma under dagen, kom hem gjorde mat, la Anton i sängen, kollade tv, duchade fxade med bilder och avslutade med jordgubbar med mjölk, körsbär och massa skit snack!
 
Nu ska snart Anton och jag möta Elin vid bussen för en tur över till avesta, lunch med victor och hans arbetskompis, lite affärskollande med Elin, nu SKA jag köpa ny bikini, var typ 2011 sist jag köpte min och mina tuttar och rumpa har ändrat sig lite sen dess kan jag lova!
Älskade skit unge, vad jag älskar dig!
 

Tar alla chanser jag får!

Det är sällan, nu menar jag sällan man får mysa med Anton, han rör sig verkligen hela tiden, idag tog jag chansen när jag såg att han var trött och la oss ner i soffan och kollade nalle har ett stort blått hus, gud vad han skrattade i mellan åt, åt drn stora nallen som jag alltid vill krama, hehe! Anton somnade tillomed i soffan så vart tyvärr tvungen att väcka han för att ge han gröt.
Måste för det andra färga min utväxt nu ser jag..

Lite bilder :)

 
Lite bilder från våran morgon, vi hinner inte göra så mycket på förmiddagen, vi äter typ frukost vid 10 och vid 12 gör jag lunch så vid halv 1 äter vi och vid 1 sover Anton. Idag har vi inget planerat men vid 4 kommer ju Victor hem iaf så vi får se vad vi hittar på, förrsten, vart tog solen vägen?

börjar blogga från datorn igen :)

hej, kommer börja blogga från datorn igen, bra va?
Idag har jag hunnit med en massa saker, bakat bröd, städat köket, diskat 5 gånger, varit ute ovh gungat, ätit mat ute hos victors föräldrar, och möblerat om lite, dessutom fixat så jag kan blogga från datorn utan att den inkopplad i tv då skärmen på laptopen är trasig.
 
Så vad vill ni läsa om?
 
 
 
 

Paket :)

Detta låg i paketet som jag pratade om, det kom hem till dörren vilket var skönt.
Kunde inte motstå muggen när jag såg den på fajsbok då denna mugg är bästa muggen, vi har redan en utan kanin och Anton dricker bäst ur den, dessutom passade jag på och köpa en haklapp för det behövs alltid :)


Tisdag :)

Hej, Anton och jag har precis ätit frukost och klätt på oss, just nu leker vi på Antons rum och än så länge är han inte sur, får se hur det går när jag ska göra lunch till oss senare :)
Idag ska vi inte göra någonting vad jag vet, hoppas att sakerna jag beställde natten till fredag kommer idag :)


Furuvik :)

I lördags var vi till furuvik bara jag Victor och Anton, riktigt härligt faktiskt, först tänkte vi Leksandsommarland och ha med oss barnvakt men sen bestämde vi oss för att göra något Anton kunde vara med på oxå. Han älskade det, var inge gnäll alls på hela dagen inte ens när han blev trött.. Vi får alltid hörs att vi inte kan åka till vissa ställen för Anton, säger bara en sak, Anton hade jätte kul, han älskade att sitta i vagnen och kolla djur, människor och han skrattade hela tiden, speciellt åt apan i början, sen klappade vi getter och får, finns så mycket man kan göra med en bebis, även det folk säger att man inte kan göra...

Dessutom var det ju jätte varmt i lördags och furuvik har ju jätte bra poler för både vuxna och barn! Vi badade och hade skoj hela dagen :)


Snart så :)

Hej, ligger just nu i soffan och kollar tv och äter chips.. Efter semestern så ska jag sluta med godis och chips och påbörja min 5:2 metod, asså periodisk fasta två gånger i veckan, Victor och jag har redan försökt en gång men eftersom det är sommar och man lever gärna livet så börjar vi nu i höst igen, taggad!

Ska baka Italienskt lantbröd imorgon på surdeg och det ska ju stå en dag så det står just nu och vilar, mitt och Victors favvobröd, vi brukar köpa det färskt på Ica här i Norberg men nu ska jag alltså försöka själv, hoppas på bra resultat iaf :)

Dessutom åker vi på semester v.30 vilket ska bli kul då vi ska besöka Hjo som har en speciell plats i mitt lilla hjärta!

Puss bloggar senare :)

Min lunch idag, var så sjukt gott men orkade inte allt..


Hjälp mig!

Sandra, som svar på din kommentar så, jag tänkte faktiskt på det när jag gjorde lunch, slog mig bara inte på en gång.

Men iaf nu måste ni läsare hjälpa mig, även om många av mina läsare följer mig på instagram, men ni som inte gör det... Vilken tårta ska jag göra till Antons 1 års kalas? En giraff som kommer bli mer gul och brun eller en elefant som kommer bli grå/blå men ge mer tårta?
Ja, jag vet att Anton inte fyller fören om 1 månad och en vecka ungefär men jag gillar att vara ute i god tid, då hinner jag fundera och sånt så jag inte står där och ska bygga ihop eller göra bottnar och så får jag det inte att gå ihop, om ni fattar vad jag menar...


Sur Anton...

God dag! Idag gick jag upp typ 20 över 9 låg, väckerklockan gick började ringa kl 8 men var så sjukt trött. Just nu bråkar jag med Anton om att vi ska leka på hans rum så han är ganska sur på mig för det är mycket roligare att leka i köket med alla saker han inte får hålla på med, ska köpa en grind till hans rum så man kan ha han leka här inne medan man lagar mat så man slipper städa köket hundra gånger varje dag. Eller är jag elak då? Ska snart göra lunch till oss två, om Anton tillåter vill säga..

Sur puppen står vid dörren och vill ut och mamman bloggar, aja han får vara sur för det är här inne han ska vara och riva inte ute o köket..


Underbara helg!

Hatar när man skriver en hel uppsats här på bloggen och så försvinner all text när man ska skriva rubrik.

Min helg har varit helt underbar, skriver mer om det senare, går kanske upp till mamma och lånar en dator och bloggar därifrån. Båda våra dator håller på och går mot soptippen tyvärr... Tur skolan börjar snart och jag återigen får tillbaka min skoldator, som jag lämnade in fast jag inte ens behövde göra det när jag tog mammaledigt.


Vaken natt

Okej kunde inte sova inatt! Somnade 5 ungefär! Anton vaknade vid 20 över 10 eller något så helt okej ändå, men man är lite seg! Asså kunde typ inte somna för låg och bollade massa idéer till tårtor med mig själv hela natten.. Nu vet jag precis hur jag ska göra Antons tårta, Victors tårta och lillmors tårta, längtar :D

Nu sitter vi inne på Anton rum och leker och vid 1 någon gång somnar nog Anton för en tupplur och då ska jag plocka och ha mig här hemma :)


En läskig Dora..

Även om Anton sov till 12 idag är jag ganska trött just nu, ska göra ett tappert försök att sova nu, ställa klockan så man kommer upp i tid och inte sover bort halva dagen.

Dessutom så ska jag göra en tårta till Lillmor fyller år om ungefär två veckor, hon ska ha en orange med Dora, detta låter lättare än det är kan jag lova! Men jag gör nog på ett annat sätt än hur Dora ser ut på bilden nedanför. Imorgon ska jag sätta mig och skissa upp en tårta och en Dora!

Har en bit kvar men herregud vad jag har utvecklats under ett år, snart exakt ett år sen jag började med tårtor lite smått...


Frukost :)

Igår somnade Anton 10 i 7 på kvällen och så vaknade han 12 idag, dock tror jag detta bara är en period han har nu när tänderna börjar komma.. Dock missar man verkligen halva dagen av att sova till 12 vilket är jätte tråkigt..
Just nu sitter jag ute på balkongen och äter jordgubbar och vattenmelon och försöker få Anton att sova gör det är bara massa gnäll just nu...


1 och 13 dagar kvar <3

Det är exakt 1 månad och 13 dagar kvar till Anton blir 1 år... 13 dagar till 11 månader, seriöst, vart tog tiden vägen?!?! Ligger just nu och kollar på olika fyllningar till tårta, vet precis hur utsidan ska se ut, har ett tema jag går efter då, men asså fyllningar.. Funderar på blåbärsmousse, men vad ska man ha mer? Choklad eller vanliga bottnar? Har ju som sagt några dagar till på mig att fundera på just detta och har ni några idéer på fyllningar få ni gärna berätta.
Dessutom så kommer vi fira Victor, Anton och Albin tillsammans då Victor fyller en torsdag, 2 dagar innan Anton kom, Anton en lördag och Albin fyller på söndagen, och på söndagen ska vi på dop så vi bankar ihop alla där men Anton är väl den som man egentligen kommer för att fira då både Albin och Victor fyller en ålder som inte är så speciell.. Är iaf jävligt spänd på temat vi valt för allt sol ska bakas, blir cupcakes och tårta iaf. Dessutom gjorde jag min 3 sugerpaste ikväll denna vecka! Men jag kom nog på felet, spelade ingen roll hur mycket florsocker jag hade i den bara fastnade överallt, men var nog för att själva gelatinblandningen inte hade fått svalna innan man har i florsockret.. Återkommer med resultat.

Godnatt, ska fortsätta googla tills jag somnar.


Ruuuubriikk

Måste införskaffa fler glasburkar, så sjukt snyggt, får ta och göra det efter vi har varit på semester och allt :)


Hihi Höhö

Nu börjar denna dag oxå lida mot sitt slut, Anton somnade först vid 7 sen vaknade han någon gång och ligger fortfarande vaken, man hör han till och från, skrattar och pratar, sötnosen! Nu på kvällen har jag vakat och donat, fast vart Inge bra vilket var synd, dessutom gjorde jag ju något jag inte tycker om..
Imorgon får vi se vad vi hittar på, om Anton vaknar tidigt så ska vi iaf ut på en promenad med Denice och sen får vi se.

Ses senare eller imorgon :)


Tisdag :)

Hej, idag kom mitt paket från kakburken.se men tänker nog inte visa vad som fanns där i eftersom det var mycket till Antons 1års kalas. Dessutom så har jag hunnit diska och gjort lakritstryffel, ska göra lakritsmakroner imorgon men tryffel som ska vara i måste man göra en dag innan. Senare idag ska vi iväg till Denice och fira henne blir trevligt :)


Happy!

Hej, ligger i sängen, Victor sover och jag har precis lagt en beställning från kakburken, vart ett muffinsträd, muffinswarps och tårtbrickor, muffins trädet och muffinswarpsen har samma tema och kommer bli så fint på Antons kalas, redan funderat ut hur tårtan ska vara. Idag slängde jag även ihop sugerpaste för nu känner jag att jag vill leka och ha mig mig med nya färgerna. Här ska övas!

Idag har vi varit ute i solen hela dagen, mer om det i ett annat inlägg, men Gud vad skojigt vi haft det och mysigt!


Det finns snälla människor på jorden oxå!

Idag har vi hängt uppe hos mamma, Anton och jag, min moster har varit här uppe några dagar så man får passa på att träffa henne när hon väl är här. Dessutom så har vi haft lite problem med bilen med en lampa och Victor har typ åkt ut och in från besiktningen 3 gånger bara idag?! Aja vi fick en ny lampa gratis utav någon affär efter som den andra har varit trasig sen vi köpte den och vi åkte tillomed tillbaka med den men enligt dom så var den hel men men, säger då bara en sak! Tack att det finns snälla människor på denna jord! Victor hade tydligen fått besikta bilen gratis alla tre gånger idag. Tänk lixom alla tre gångerna ska kosta oss 200:- så hade vi varit panka nu typ.. Dessutom så hade vi lite höga värden på bilen då typ ljuddämparn var trasig eller något men nu såg det bättre ut iaf dessutom så är den mycket mer tyst än förut :)
Vart ett långt inlägg om bilar? Är inte ett dugg intresserad av bilar men meningen är att det finns fina och snälla människor överallt! Jag brukar dock alltid ha oturen att varje gång jag åker buss, åker buss rätt ofta, så är det en hög buss, och då måste jag ha hjälp med vagnen för det är trappor i höga bussarna och det är oftast en sur jävla busschafför som kör f*itt bussen, men oftast finns det en vänlig själ på bussen som hjälper mig..

Aja vill kolla glee med swefilmer vill inte funka.. Imorgon är det nya tag och nya möjligheter och hoppas att bilen går igenom felfri imorgon!


Jul. 02, 2013

Ååh det har hänt så mycket i lägenheten dom senaste dagarna! Igår Antons rum och idag vardagsrummet och hallen, klockan åkte äntligen upp på väggen och tavlan jag fick av Victor när jag fyllde 18 har äntligen oxå kommit upp på väggen. Dessutom så fick byrån ett lyft när allt skräp försvann från den. Fortfarande mycket kvar här hemma, men men :)


Nya jackan!

I söndags var vi ju till v-ås och shoppade lite och då hittade jag denna snygga jacka på Gina tricot.
Kostade 999kr men var nedsatt till 199kr, vilket kap! Älskar att fynda!


Jul. 01, 2013

Idag var pappa här och hjälpte oss sätta upp hyllorna på Antons rum, Victor fixade gardinstången, asså nu känns det verkligen hemtrevligt där inne, gardinerna är från Ikea och hyllorna med.


Shopping :)

Hej, idag/igår så var vi till v-ås och shoppade lite, hittade en skinjacka på Gina tricot för 200 som kostade 1000 kr egentligen så slog till, ett par shorts, ett linne, sen köpte vi gardiner till Anton rum, äntligen! Lite hyllor till Antons rum och så en lampa till sovrummet, nya skedar till Anton och en skötväska, vi har haft barn i 10 månader och sagt hundra gånger att vi ska köpa en och aldrig gör vi det fören nu, vart en svart jätte enkel bara. Aja imorgon kommer pappa hit och hjälper oss sätta upp hyllorna och klockan och en gardinstång på Anton rum, blir nog bra :)

Nu ska jag försöka sova, puss!