neråt.

slänger upp ett litet inlägg redan nu, jag ställde mig på vågen nyss, på kvällen, nu ska vi, idag har jag proppat i mig godis, mat, godis och ett glas med pannacotta. vi har dessutom inte gått på någon diet dem senaste 3 veckorna och dessutom har jag haft en otroligt onyttigt lov nu, ändå stod vågen på 59kg nu kl 23 på kvällen. Vågar knappt tro att snart har jag nått ett till delmåls mål, jag vet ju vad jag vill ner till.
Men det jag ville säga är att genom att enbart träna och äta godis 1-2 ggr veckan kan man faktiskt gå ner i vikt.
På måndag börjar vi 5:2 dieten igen och inge godis på en månad, jag blir extra taggad när man vet att vågen går neråt och inte uppåt.

Oct. 31, 2013

Sitter och kollar på hela sverige bakar, efter det ska jag ut och springa, 5 km står på schemat så är bara och ge sig ut, hoppas det inte regnar bara..
skriver mer imorgon :)


Torsdag-

hej hopp, imorgon går vi in i november, redan?! Så då tänkte jag iaf inte äta godis på hela november, alltså en godis fri månad och så kan man ju tjocka lussebullar och knäck hela december istället och julmat. Någon som är på? Har en godis påse i skafferiet som jag måste äta upp idag alltså, hii :)
Träningen igår gick bra, det var många som var borta men vi hade riktigt roligt eller jag hade iaf, för det var typ bara ungdomar där igår och Anton hade Elsa och leka med, så blir ju lite roligare för han och följa med om han har någon i hans lilla ålder och leka med och sånt, dessutom bor vi ju snart grannar med Emelie och Elsa så det blir kuligt. Men jag har knappt någon träningsvärk idag, men har lite iaf kommer kanske under dagen..
  6ythty yyyyyyyyyyyyyyyyhghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh / Anton

onsdag.

God morgon, jag ligger i sängen och försöker vakna till liv, hade mer än gärna sovit någon timme till iaf! Anton är dock väldigt pigg idag och mysa med mig finns inte på karta längre.
Igår tvingade jag mig iaf mig ut på en 3km springtur, alltid något eller hur? Idag står plugg och cirkelträning på schemat.

...

Vi kör inte på 5:2 denna vecka, vi har egentligen fuskat ganska mycket den senaste tiden, men nästa vecka kör vi igen. Så denna vecka är jag lite onyttig, har ikväll t.ex. tryckt i mig 2 sockermunkar, och igår vart det oxå godis och en munk. Men iaf imorgon är det äntligen dags för cirkelträning igen, och så ska jag ut och springa idag, och hoppas att det går bra för har inte hittat mitt temp dom sista gångerna så har inte gått så bra :(
Bild från instagram igår.

Tisdag

Hej, jag och Anton har precis ätit våfflor till lunch, Han åt typ 2 våfflor och han hade nog kunnat ätit mer men det fanns inga kvar, men iaf han ligger i sin säng för att sova lite middag, så jag ska skriva på min uppsats i samhäll.
 

Bättre än inget!

Är helt slut nu, Victor och jag hade precis krypit ner under täcket och skulle sova så ringer sofia och undrar om jag ska med ut och springa, gosade en stund med Victor innan sen var det bara ut och springa, vi sprang bara 2 km men sen gick vi 1.3 km plus lite mer. aja var iaf ut mer än ingenting iaf, till alla som tycker det var lite kanske!

Ny header, tryck F5 om ni inte ser!

Ny header igen, är inte helt nöjd men gjorde den mest för att få leka i gimp och lära mig nya saker, det går som sagt sakta men säkert fram i min kunskap om hur man gör vissa saker i gimp, men det är kul!
 

Lär mig något nytt.

Jag försöker lära mig göra såna hära bilder, det går sisådär men det går framåt.
Nu ska jag hoppa in duschen och sedan bara slöa i soffan :)
 

Storm?

Idag tänkte jag springa, men alltså jag hinner ju inte fören vid typ 8 tidigast och det ska ju tydligen bli storm och man ska hålla sig inne? Men jag vet inte hur stormen här i västmanland kommer bli men kanske ska spela wii active och dansa lite till wii:et med min pojkvän när Anton sover om elen fungerar vill säga.
Kan mamma få en puss, Anton?
Det är något nytt, Anton har länge pussats tillbaka men nu kan man lixom pluta med munnen så får man en, hihi.

Nytt förkläde.

 

Min plutt <3

Det märks verkligen att min plutt är sjuk, han satt helt still i soffan och kollade barnpogram, medan jag vikte tvätten, medan jag fotade lite, medan jag plockade undan lite, alla som känner vet att Anton verkligen inte är still en sekund och man får njuta varje gång han sitter still en minut och njuta av hans doft. Just nu har han rört sig ur soffan och leker med alla fodral med spel och dvd-filmer. Älskade hjärta!

Små chokladhjärtan.

Jag bakar ju typ två ggr i veckan, så jag har några recpet ligger på lager som vill skrivas ut här. Så det kanske blir mer än ett recept i veckan som dycker upp här :)
 
Du behöver till kakor.
125 gram rumsvarmt smör.
1 dl florsocker.
2 2/3 dl vetemjöl.
1 msk kakao.
1 äggula.
 
Fyllning.
100g mörk- eller mjölkchoklad.
½ dl vispgrädde.
25 gram smör.
 
Gör såhär.
kakor. 1. Rör smör och socker samman riktigt krämigt. 
2. tillsätt mjök och kakao.
3. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg.
4. Linda in i plast folie och låt vila i kylen i ca en timme.
fyllning. 1. hacka chokladen i bitar och smält över vattenband tillsammans med grädden och smöret. Låt stelna.
5. Sätt ugnen på 200 grader.
6. Kavla ut degen på mjöl och tryck ut små hjärtan med en pepparkaksform.
7. Grädde mitt i ugnen på en plåt med bakplåtspapper  i ca 8-10 min.
8. Låt svalna och bre ett lager med fyllning på ett hjärta och tryck ihop med ett till hjärta.

God morgon :)

Första dagen på lovet! Anton har fortfarande feber och jag har ingen aning om vad som spökar i hans lilla kropp :(
Idag blir det pyjamas dag för oss två iaf och jag ska plugga så mycket jag hinner medan anton sover middag senare :)


Bakat chokladbollar :)

 
Har redan hunnit sprungit, Anton la sig nämnligen kl 6 redan, detta med vintertid blir helt omvänt för både han och oss och dessutom har han feber.. Att springa gick bajs idag, orkade knappt något och så typ sprang jag as fort för jag kände att jag ville hem vilket resulterade i att jag gav upp men power walkade istället vilket gick mycket bättre.
Men innan Anton for i säng så bakade han, Victor och jag chokladbollar, Anton tyckte det var himla roligt och vart lite sur och ledsen när vi lyfte ner han från stolen och äta vaniljsocker var super gott ju, vilket ni kanske ser?

Springa.

Idag är det äntligen dags att springa igen, har legat lite på lat sidan sen i onsdags, inte okej men har lixom haft extrem träningsvärk sedan i onsdags kväll så. Anton ligger och ska försöka sova just nu, hoppas det är en riktigt liten suris vi har känns det som :o och Victor ska iväg och få flyga så har haft en lycklig pojkvän sen han fick veta det ;)
Snart ska jag fixa veckans recept oxå. 
Bilder: weheartit.

2 av fyra klara

Svenskan klar, äntligen! Efter mycket om och men så ligger den där i mappen och väntar på att få skickas tänk ifall skolan mailen kunde funka oxå? då hade ju livet varit på topp! Dessutom gjorde jag socioligin i onsdags så är bara 2 kvar nu :D
Nu har iaf Anton precis vaknat efter att ha sovit i 1.5 timme iaf. så vi ska göra lite carbonara och sen får vi se vad vi hittar på, ikväll ska det iaf skrivas på samhällen och jag tänker inte sluta fören skiten är klar ikväll för då har jag bara översättningen till Engelskan kvar och den ska victor få hjälpa mig med :)
Dålig bild men i fredags gjorde vi kycklingburgare och egen dressing som smakade typ som donkens mc chicken hihi :D

Hej Söndag.

Idag är det ganska molningt ute, så blir det får bli en hemma dag, är så sällan vi har det, rastlösa? Men ska plugga lite när Anton sover middag, vika tvätt och göra lite hushållssysslor kanske? Vi får se vad dagen bjuder på.
 
Igår var vi iaf och åt kräftor och tacos hos Victors farmor och farfar, sjukt gott med kräftor, älskar det!
Haha söt bild..

Fredag :)

Fredag, tycker om fredagar, iaf om man har något att göra om dagarna, har ju bara en lektion på fredagar vilket är otroligt skönt. jag är så otroligt trött och detta lov ska bli så himla skönt och välbehövligt. jag har ingenting inplanerat, förutom en tripp till Avesta för att kolla på lägenheten.
Nu ska jag fortsätta städa och baka lite kanske? vi får se vad jag hinner med medan Anton sover sin 3 timmar. Står nog dessutom veckohandling på schemat idag oxå :)
Jag älskar dig ditt lilla monster<3

Nya kort i ramarna.

Nya foton i ramarna som står på ena hyllan i vardagsrummet, dem kommer troligtvis få stå i sovrummet i nya lägenheten. Dessutom inte bästa kvaliten då jag skrev ut de i skolan, men det duger :)
Nu: fortsätta städa och fixa här hemma :)

Nu: Sova!

Vi hade Victors lillasyster L i tisdag på kvällen och hon ville så gärna rita och måla lite med Anton, så vi hade faktiskt prämiär med kritor för Anton då, han visar inte än så mycket intresse utan det är mer äta och smaka fortfarade som gäller..
 
Har gett upp Svenskan, så nu tänker jag sova och kliva upp till min mattelektion, sen ska jag och Anton leka lite, förbereda lite bak, har en liten rolig idée in my head lixom, skrivas samhällsuppsatsen och på ta höst lov, men massa plugg men vad gör det, har ingenting inbokat :)

åt sidan.

Sorry men lägger bloggen lite åt sidan, tills alla mina uppsatser är klara, sitter just nu fast på svenskan, fattar ingenting av en jävla utredande text, trodde jag skulle fatta hur man skulle göra men vart bara osmatare av att läsa..
#intesåtaggadpålivet
Nu ska jag kolla lite inredning medan Victor och Anton är och köper blöjor då Victor måste hjälpa mig med detta, försöker verkligen att hålla Victor utanför pluggandet att han inte ska hjälpa mig men aja..
 

Träningsvärk.

God morgon, förlåt för lite seg uppdatering igår, eller ingen bloggning alls, men min dag försvann, hade fullt upp i skolan, sen han jag typ hem och äta lite snabbt innan vi drog vidare till Karlbo för cirkelträning, och herregud vilken träningsvärk jag har, ååh min mage och mina ben, vi la till en övning som var himla rolig men himla jobbig och det känns att den gav effekt.
Får se hur bloggningen blir idag, det står nämnligen uppsats skrivande hela kvällen förutom när jag ska unna mig en timme framför Hela sverige bakar. Vill verkligen hinna klart innan söndag med allt.

Rekord igen!

Börjar få in löpningen som rutin nu, jag har typ dagar jag springer, dagar jag vilar och så onsdagar då jag har cirkelträning. Dessutom så slog jag rekrod igen med hur långt jag sprang, shiit veckans mål är redan nått och den känns så jävla braa!!
 
Nu hollywood fruar och ska fixa den dära jävla dagis platsen åt Anton i aveata, fixa konto för studiebidrag, sen SOVA!!!

Tapet, tapet, tapet.

Hihi idag fick vi reda på att vi fick lägenheten, så idag har vi valt tapeter, svårt kan jag lova er, speciellt när jag vet hur jag vill ha det och speciellt när Victor vet hur han vill ha det. Tillslut fick vi nog ihop det, köket kommer bli så fint, och sovrummet.. Okej alla rum kommer bli så sjukt fina, men gud va vi velade med Antons rum, jag tror ändå vi lyckades lösa det rätt bra, blir en prickig tapet och så en mönstrad tapet med hus på, låter as konstigt men både Victor och jag tyckte det såg bra ut när vi testade och höll upp mot väggen så det blir nog kanon, ska försöka fixa så jag får gå in och kolla sen när allt är klart, en fördel när Victor jobbar på gamla byn som vi ska hyra av, hihi. 
 
Imorgon ska jag till v-ås på något miljörting sak, rätt intresant faktiskt eftersom jag innan jag varit ihop med victor och fick barn brydde mig ganska mycket, men jag försöker tänka på att köpa ekologiskt iaf. 
En liten smyg kik på Antons ena tapet. den andra tapeten med hus på är svart/vit så vi ville få in färg oxå.

Trött

Hehe hittade min mobil i dataväskan, hade alltså haft panik helt i onödan.. men hade lixom kollat i den fast i fel fack.. Jag är hemma idag iaf, somnade om vid 9 och sov till 12. japp jag behövde verkligen detta. Men snart är det höst lov, skönt som fan. och Anton ska få fortsätta gå på dagis även om jag är hemma, men ingen aning om hur mycket.
Anton när han fyllde år :)

Världelöst!

Rolig början på dagen! Anton har börjat bajas varje jävla morgonen när han vakar precis innan vi ska gå = stressad mamma! Lika så idag, fast idag letade jag som en iditot efter min favorit tröja - borta! min mobil har försvunnit spårlöst - mitt busskort ligger i mitt fodral till mobilen lika så mitt bankkort = ingen skola för mig och en stressad mamma över att mobilen är borta? som jag lixom höll på med i morse! 
Nu har jag iaf städat lite, hittade min tröja, men mobilen är verkligen borta. Anton är på dagis och jag ska faktiskt sova snart, sen plugga och skriva på mina miljoner uppsatser..
 

FYRA

Omg kolla!!! lyckades springa FYRA km idag!! Mitt mål denna vecka var 3.5 som jag skrev men inne i mitt huvud hade jag satt 4 km och jag fixade det, helt jävla bäst, hade aldrig trott detta för 4 veckor sedan när jag började springa typ 3-4 ggr veckan. Nästa söndag tar jag 5 km! ( notera att jag sprang 2 ggr på samma ställe).
 
Nu ska jag gå och borsta tänderna och skrubba ansiktet och sedan krypa ner i sängen brevid min fina Victor! ♥
 

Nutellacookies

 
Behövs:
1 ägg.
1 dl socker.
2 dl kylskåpskall nutella.
2 dl mjöl.
½ tsk bakpulver.
pärlsocker.
hasselnötter.
 
Gör såhär.
Blanda ihop ägg och socker. Tillsätt nutellan och vispa ihop till en slät smet.
2. blanda i vetemjöl och bakpulver och arbeta ihop till en deg. 
3. rulla 24 bollar och lägg på en slåt med bakplåtspapper. Platta dem och ha på pärlsocker (tryck ner det lite, annars bara ramlar det av) tryck sedan ner en hasselnöt (om man vill) och in i ugnen i 10 till 12 min i 175 grader.

bajs skola!

hej hopp, slänger in ett litet snabbt inlägg innan jag ska sätta mig och plugga samhäll/engelska. har legat på latsidan när det gäller detta speciellt när det är 4 st som ska skrivas varav en är inte ens påbörjad! Ska ut och springa senare och försöka klara 3.5 hehe, sen kommer även ett recept upp :)
För en vecka sen :)

Lax med räkor i vitlökssås.

 
Behövs :
4 lax bitar.
en burk med vitlök och örter färskost.
5 dl grädde.
2 vitlöksklyftor.
Räkor med skal (fuskade och köpte redan handsklade räkor i bruk).
Citronpeppar och salt.
 
Gör så här.
1. Tina laxen, lägg den i en ugnform och krydda.
2. Smält färskosten i grädden i en katrull och pressa ner vitlöken, osten ska bara smälta, häll sedan över fisken.
3. In i ugnen på 200 grader i 20 min och sedan har man på räkor och in i 5 minuter till.
 
Super lätt att göra och var så himla gott!
Man kan ha på dill oxå men varken Victor eller jag föredrar det.

Fem sanningar.

1. Jag äter sällan det jag själv bakar.
2. Jag bakar iaf minst en gång i veckan och ibland tre gånger.
3. Kakor är det roligaste att baka.
4. Jag ger oftast bort det jag bakar till t.ex. pappas eller mammas jobb så jag kan baka mer.
5. Jag har dåligt samvete över att jag inte gjorde någon ordentlig tårta till Antons 1-års dag.
Fredagens skörd. Nu ska jag fota dagens skörd.

Lördag :)

Hej, alltså min gårdag den typ försvann, som resten av veckan har gjort! Tog mig ut på en kort springtur, för jag är lite sjuk igen, och gick resten och sen så kollade Victor och jag World war Z, var helt okej.
Nu ska jag fixa mig, vid 3 är det rodd i Avesta iaf och ikväll är vi bort bjudna på mat ute i skogen, hos Victors "extra mamma" så blir nog trevligt. Skriver lite senare :)
 

Redan fredag?!

Hej, hur mår ni? jag mår bra, sitter i skrivandes stund och väntar på att kakorna i ugnen ska bli klara så jag kan ställa in nästa plåt, fredag har blivit något av min bakdag ungefär, är ju hemma 10 och då brukar Anton och jag diska, han är helt galen i att diska, han brukar komma med sitt flygplan och ställa sig på det för att diska.. Sen leker vi lite och äter lunch och myser, sen när han sover bakar jag och städar och sånt dära. Nu ska jag bara ta det lugnt till Anton vaknar, läsa bloggar och vila, är fortfarande som en zommbie och då har jag ändå skippat att plugga i två dagar och lagt mig tidigt så denna helg blir en vilo helg :)
 

Non stopkakaor.

Ca 25 st.
 Du behöver:
125 gr smör.
1 dl brunt farinsocker.
2 dl strösocker.
2 ägg.
2 tsk vaniljsocker.
 1 tsk bakpulver.
1 msk kakao.
1 tsk salt.
5 ½ dl vetemjöl.
2 påsar non stop ( ca 1 dl i smeten hackad).
 
Gör så här.
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Hacka non stopen.
3. Blanda smör, farinsocker, strösocker, ägg och vaniljsocker till en krämig smet.
4. Tillsätt kakao, bakpulver, salt och mjöl, och den hackade non stopen. Vispa ihop till en deg.
5. Rulla 25 bollar ungefär lika stora och lägg på en bakplåtspappers klädd plåt och platta dom så att du kan dekorera dem med non stop som jag ungefär.
6. Grädda mitt i ugnen i sa 15 min.
 
Tips - byt non stopen mot smartis eller M&M.

motiverad!

Alltså jag vill träna!! Hade vilodag idag vilket är ganska skönt med tanke på träningsvärken jag har haft idag. Får tagga kondition imorgon :)

Jag är en banan




plugg och träning

Hej, är helt slut och motivationen är på botten till att plugga och skriva den dära uppsatsen, skjuter upp det till imorgon och tar kväller tidigt ikväll, typ nu! Aja idag var det dagt för ännu ett cirkelpass, sjukt kul och bryta av löpningen med något som ger mig mer styrka än kondition. Imorgon är det torsdag och det är fan snart helg igen! vart fan tar veckorna vägen?! Tar en tidig buss till skolan imorgon trots att vi börjar 9  och pluggar samhäll. Känner mig så stressad med alla inlämingar som sagt därför det är så skönt och även bryta det och ut och springa..
Dessutom håller jag på med denna nu oxå, fast har precis börjat så :)

Familjen♥ del 4.

 
Detta är sista delen av alla bilder, tack Elin!

Matte

Sitter på en matte lektion och får snart ett utbrott!!! Först är det skit lätt sen bara krånglar dem till det! :@


Det går framåt!

Vet ni vad jag klarade idag?! 3 km utan stop när jag joggade/sprang, hade det inte varit för jag visste att min sambo hade gjort gröt till mig när jag kom hem hade jag nog kunnat sprungit längre. Men har märkt att det går verkligen upp och ner, som idag kändes det lätt och inte alls tungt medan en annan gång kändes det jobbigt och tungt.. Nu sova, har franska direkt på morgonen vilket är typ veckans tråkigaste ämne..


Pluggggggggggg.

Hopp, snart är denna dag pase den med, jag har precis pluggat lite samhäll och nu står svenskan på tur, vid 21 ska jag kolla hollywood fruar och sedan ut och springa, taggad som sagt var. Är så himla trött i mitt lila huvud just nu att jag egentligen skulle behöva sova nu men det säger min skola starkt emot och har palnerat 4 inlämmingar nästa vecka, tackar!!!! varav 3 st ska in samma dag så ja...
 

Familjen♥ del 3.

 

Tisdag.. Snart fredag..

Bild från instagram imorse, var så himla trött och ville bara sova men vi hade sovmorgon idag iaf, sov till halv 8 sen tvingade jag mig själv upp. Idag står inget speciellt på schemat förutom plugg och ska ut och springa. Kanske klarar 3 kilometer idag eller något. ser fram emot onsdagens cirkelträning iaf, längtar till vi flyttar till Avesta då blir det mer olika träningar, kanske börjar rodda med min syster malin och varför inte börja simma? Ska bli så skönt och bo i en stad med mer möjligheter iaf.
Nu ska jag plugga samhäll innan kommunikationen börjar.

Trött i huvudet..

Hej, omg är så trött i mitt lilla huvud, vart inge fasta idag, kände mig verkligen inte på topp, kan va att den är veckan på månaden man mår bajs oxå, men vi tar nya tag på torsdag, och träningen på onsdag.
Just nu kollar jag på det okända och kollar på datorn i reklamen, ska försöka hitta hur man säger upp dagis i norberg, och hur långt i förväg. Vi vet inte riktigt än när flytten sker, vi hoppas att någon vill ha denna lägenhet snarast så vi får flytta.. Hoppas.
Älskade du.

Familjen♥ del 2

 

Måndag.

Hej, sitter i bibblan här på skolan och äter morötter och ska plugga lite, ikväll ska jag väl oxå plugga och även om jag sagt att jag inte ska träna när jag fastar så kommer jag nog göra det ändå..
 

Morgon- och kvällsrutiner

Om det är något jag verkligen är dålig på så är det att sköta om mig själv och hålla i det, att göra det till rutin! Men jag har faktiskt lyckats med det just denna gång, varje morgon och kväll rengör jag mitt ansikte, för att slippa finnar och vem vill inte ha ren hy? Använder skrubben på kvällen bara och dem andra två både morgon och kväll.

Familjen♥ del 1.

 

Tungt.

Seg update idag jag vet, inte alltid så lätt att hinna med allt i livet.
Jag har precis kommit in efter en varm löprunda 2.5 km, sprang det igår med fast sprang det snabbare idag, mitt mål är att klara 3-3,5 km till nästa söndag, egentligen var målet 3 km idag men har halkat efter med löpningen under 2 veckor tyvärr.. Nu ska jag ha i olja i håret, plugga lite samhäll och skriva om mitt land. ska vara klart om 2 veckor och dessutom ska det översättas till engelska så lika bra att sätta fart.
Foto: Elin Rundquist.

Söndag

Hej, denna söndag består just nu av plugg, ska göra svenska och sen vid 13 ska vi ut med Elin och ta familjekort. Kvällen består av plugg, ut och träffa Denice och sen ska jag ut och springa igen. På måndag är det fasta som gäller så ska försöka och inte träna då :)
Efter detta kanske ni slipper se på våra tråkig väggar några dagar..

Glee.

Kollade precis på dom två första avsnitten av glee säsong 5, är ju inte precis samma sak utan Cory Monteih inte är med längre, men jag har inte hunnit kollat klart på säsong 4 än heller.. Nu ska jag snart ut och springa, känner att detta vart en väldigt onyttig helg, aja nya tag nästa vecka!
bild: google

Vi ska bli Avestabor!

Vi sa upp våran lägenhet i torsdags, så 1 februari blir vi Avestabor, Vi har kollat på en lägenhet som ska renoveras och på måndag får vi redo på om vi får den,sitter och tittar på tapeter och letar inspration. Skulle så gärna vilja ha en barntapet i Antons rum som blir lite mer stumulerande än en vanlig vit tråkig tapet och göra det lite personligt. Aja, ska försöka plugga lite nu men känner ingen lust för det, är ju lördag!
Mupparna själva..

Före och efter.

 
så skönt att slippa det långa över håret, fast nu ser det ut som mitt hår är jätte kort bara för det längsta håret låg typ som ett täcke över det andra..
 

Hjärtis

 

God morgon lördag!

 
Bakade dessa nu på morgonen, nu tänker ni säket när fan i helvete gick hon upp? första gången halv 7 och sedan fick vi sova till 8..
Har precis fixat mig och lite sånt och Anton ligger just nu och sover så det är ganska lugnt. 
 
Slänger ut receptet när jag orkar och hittar tillfälle.

Bättre sidan av livet.

Ska strax hänga tvätten och starta en till maskin, fortsätta städa och fixa några blogginlägg.
Aja gårdagen var skit! Hade en fasta dag, frös hela dagen det var typ 10 grader i skolan?! Var jätte trött och sen hämtade jag hem en jätte gnällig son, blir så sur varje gång han inte får göra det han vill som att gå och dricka vatten, som att vara i vårat sovrum och slå på xbox:et, var så jävla godis sugen, (lyckades hålla mig). Sen åkte vi faktsikt och hälsade på svärmor och svärfar, sen kollade vi på tv, hela sverige bakar t.ex. 
Idag vakade jag upp på en bättre sida av livet iaf vilket är tur, ikväll har Victor lovat mig godis, får se om jag bakar lite senare i eftermiddag eller ikväll.

God morgon.

Snart dax för andra provet för idag, sen frissan, skriver när jag kommer hem! Puss.

dålig dag

har haft en dålig dag, skriver imorgon!

Muffinsformar

Har köpt dom här fina muffinsformar under typ 2 veckors tid, alltid bra och ha hemma.
Dem rosa är från Åhlens och har hittat ett recpet att testa.
Dom svart/vita är från lagerhaus.

Trött och ont..

hej bloggen. om ni bara visste hur trött jag är idag och fryser typ hela tiden. Just nu sitter jag på en egelska lektion och försöker komma igång med att skriva om landet Rwanda, går segt frammåt må jag lova. Nästa vecka ska jag lägga ner mer tiden på det för tror inte vi har så mycket annat då vad jag vet iaf.
Får bli en bild från instagram från igår. Nästa gång ska jag ta med egna skridsor, mina ben och fötter får slita idag för jag hade dem där på mig igår...
 
Plus träningsvärk på det!

Hjärtliga frallor.

Tänkte börja med en ny grej, som ni kanske märkt älskar jag att baka, men är inte så värst duktig på att dela med mig av det jag bakar här på bloggen, så tänkte börja med att skriva ut ett recept i veckan, vad tycker ni om det? Såklart alltid något jag själv bakat så jag jag inte lägger ut något jätte äckligt!
 
Här kommer iaf första receptet, som är ett bröd, som var gott och lätt men svårt att göra, alltså var lätt när man väl fattade..
(ska föreställa hjärtan...)
 
25 g jäst
5 dl ljummetvatten (ca 37 grader tog jag)
1 msk salt
2 msk olja
1 dl mjölk
6 dl dinkelsikt
6 dl vetemjöl
 
mjölk till pensling.
sesamfrön/vallmofrön
 
Gör så här.
1. Smula jästen i en bunke.
2. Tillsätt vattnet, salt och olja och rör ut jästen med det.
3. Tillsätt mjölken.
4. Blanda ner dinkelsiktet och det mesta av vetemjölet, men spara lite av det till utbakningen. Ta upp och arbeta degen lätt.
5. Dela upp degen i bitar och forma till hjärtan med hjälp av en lite större model av pepparkaksform. Bullarna ska sedan jäsa under natten (eller om man gör dom tidigt på dagen, under dagen och gräddas på kvällen) i kylen på plåt eller bakplåtpapper.
6. Sätt ugnen på 250 grader. Ta ut bullarna och pensla med mjölk och strö över sesamfrön eller vallmofrön. Grädda sedan mitt i ugn i sa 10-12 min.
 
 
Jag tog mer mjöl än det stod i recepten, för tänkte att jag vill att den ska lossna, gör inte så, bli kalddiga istället för brödet drog bara ihop sig och såg tillslut ut som bollar istället för hjärtan..
 
receptet hittade jag i tidningen hembakat hos svärmor :)

sova

Nu tänker jag iaf krypa ner under täket, är skapligt trött men ska läsa lite kommunikation först. Puss.
 

Aktiv dag!

Är helt slut, haft en aktiv dag kan jag lova, vi hade skridskor på idrotten vilket betyder typ 2km promenad till skridskorhallen och sen tillbaka till skolan efter det. Sen bakade vi muffins på samhällen, bästa lektionen ever! Sen när jag kom hem var det bara att dra på sig träningskläder och gå på cirkelpass i avesta/karlbo, var hur kul som helst och känner att träningsvärken kommer infinna sig imorgon eller övermorgon! Sen lagade Sofia och jag mat, god mat kan jag lova och pluggade sedan matte, hon har precis gått hem den lilla tjejen. Nu ska jag ha i olja i håret och fixa lite bilder till bloggen så jag har något att blogga om..
Bästis <3

Onsdag :)

Jag började denna morgon med att se någon gå från vardagsrummet till hallen men Victor låg bredvid mig och försökte stänga av larmet, sen när jag stod och sminkade mig så ramlade en sån där rengöringskräm till ansiktet ner från tvättmaskinen.. Hade det varit 5 år sen hade jag ringt i full panik till min mamma och bett henne komma hem.
Tyckte denna var lite rolig, fast skulle ha stått mamma, för Anton kommer ju på min student eller vad man ska säga ;) 

God natt.

Då var denna dag till ända den med! Har precis gjort mig redo att gå till sängen och krypa ner, Victor har hängt tvätten, desstuom har jag pluggat kommunikation som jag har prov i på fredag och så försökte jag med matten, men seriöst jag fattar ingenting och Victor fattade inte heller :( Är lite stressad över matten, men aja löser sig, får prata med matteläraren imorgon.
Dessutom han jag med en liten springtur nu vid 22, herregud vad tugnt det var, när vi bodde hos mamma orkade jag lixom springa från henne ner till oss utan problem och nu dör jag efter en halv kilometer.. aja tänker springa denna korta lilla runda tills jag känner att jag inte dör längre hehe.
God natt!
En bild Sofia tog på mig och Anton i fredags. På söndag blir det en riktig familjefotodag med Elin, längtar, har så mycket idèer om just det!

Min favorit

 

Söt pjymas

Vi har fått ärva denna pyjamas, tror att den faktiskt är efter Victor? Älskar den, dock ville Anton inte alls visa upp tröjan och få kort på ett par byxor är inte heller lätt mo ni tro på en unge som aldrig rör på sig!
 
Nu ska jag snart möta Victor och Anton vid Ica, får bli våfflor idag och sen plugg och springa och träffa Sofia :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

PUSS

På dig min solstråle ♥

En bra Måndag!

Nu ska jag snart krypa ner i sängen och sova! Är jätte trött men har prov imorgon så vart tvungen att plugga.
Idag hade jag iaf en bra dag i skolan, vi hade en jätte rolig socioligi lektion, men efter det följde sofia med hem och lekte lite med oss, är så glad att jag har henne, min syster och bästa vän. Vi ska dessutom leka imorgon och plugga lite matte då vi har prov på fredag, och sen ska jag nog dra ut henne på en springtur/promenad och dessutom slänga alla kakor och godis som hon går och trycker i sig här hemma, Victor och jag har alltid så mycket onyttigt hemma men vi äter det aldrig?
Nu hänga tvätten och skrubba och tvätta ansiktet.
Love you!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Är så jävla sugen..

på att färga håret i någon rolig färg!
Detta var ju skapligt snyggt!
 
bildkälla : weheartit.com

utekläder till Anton.

Vi har köpt lite höstigare kläder och vintrigare, men en overall ska inköpas oxå, men en jacka är himla praktiskt tycker jag när man bara ska till affären t.ex. eller åka bil.
 
Mössan är från åhlens.
Jacka och byxor från h&m.

måndag igen :)

God morgon, nyss kommit till skolan, var så himla trött imorse, vaknade typ 5 i 6 och kunde knappt somna om men sen vid halv ville jag inte gå upp. Aja måndag igen, dessutom har jag fasta idag och så hoppas jag min samsung kommer tillbaka från lagningen denna vecka annars börjar jag gråta :(
Bloggar när jag kommer hem från skolan.
Bild från i fredag :)

Söndag kväll.

Sprungit och gått, duschat och rakat benen, myst med Victor i soffan med tea och hembakade mackor (recept kommer någon gång i veckan när tiden infinner sig och tillfälle). Sen bäddade vi sängen, ny bäddad säng och nyrakade som är insmorda, finns det någon bättre känsla typ?!
Imorgon tror jag vi går in på vecka 4 med 5:2 dieten men är inte hundra, kan vara 3 veckor oxå, aja, jag har iaf 10kg kvar till min målvikt, alltså tänk att dem där 5kg jag redan gått ner har varit så lätta? Att jag kommer i ett par 40 shorts? Dessutom har jag ätti gudis och massa köpmat denna vecka, inte sprungit så mycket tack vare förkylninge men på tisdag kör vi igen!

Fem favoriter.


dags att plugga..

Hej, jag ska plugga nu, sedan ut och springa och gå och sen tänkte jag fixa lite med denna blogg, den ska bli höstig och fin. Fixa och ta bort kategorier och sånt. Skriver senare!
Älskar hösten, förutom kylan, men älskar löven, att man kan tända ljus på kvällarna och dessutom klä sig i mysiga kläder!

Äntligen!

hej, kom precis in på bloggen, vart tvungen att starta om internetet, fett segt.
Nu ska jag iaf sätta mig och plugga, ska vi har svenska redovisning och sen så har jag socioligiprov eftersom jag var hemma med en sjuk Anton den veckan vi hade det.
Vårat vardagsrum kvällstid.

...

Alltså blir så irriterad att jag inte kommer in på bloggen på datorn, jag hoppas kunna göra det imorgon eller ikväll.
Det finns ingen bättre än dig ❤️

Fredag.

Hej, vilken bra fredag jag har haft, just nu är det soffhäng med Sofia framför idol med bullar och kakor och lite morötter och apelsin till mig.
Har haft svärmor och Lillmor här på besök för hade ju lovat dem bullar. Sofia har varit här sen typ 2, hon har moffat ut sig bullar och kakor, sen var vi ut och lekte i parken i Norberg där det var massor av löv, Anton åt på flera stycken hehe, vi tog lite bilder med kameran men visar det någon annan dag för bloggar på mobilen just nu.



Glad kanelbullensdag!




Äntligen hemma!!

Ligger i min säng hemma i våran lägenhet, finns det något bättre än sin egen säng?! Känns så skönt att vara hemma igen iaf, har städat ur garderoben och dessutom passar stl 40 parfekt, hmm har det på ett par short men nu är ju den säsongen över :( 
Passade även på att slänga ihop lite kakor på kvällen, imorgon ska det bakas bullar och så tänkte jag Anton och jag skulle gå och leka bland löven i parken, älskar att jag bara har en lektion på fredagar, guld värt!



torsdag

Hej, alltså har inte haft så mycket att blogga om den senaste tiden, där av den trökiga bloggningen. Förhoppningsvis kan vi flytta hem till lägenheten idag, hoppas för har hemlängtan till tusen, dessutom så vill jag hem och baka, dessutom är det ju kanelbullensdag, så tänkte baka bullar imorgon. Dessutom har jag lite att visa er. Men hörs senare idag om jag orkar och har tid.
 

Sjukling :(

God morgon, gissa vem är verkligen jätte förkyld idag? vem som nog har fått ögoninflammation? och vem som bara vill gå och sova igen? Jo jag! Men har dock lite annat att göra idag, blir ingen skola idag iaf, dock tandläkaren och på kvällen ska jag umgås med mammi och syster. Måste först fixa någon som kan ta Anton när jag är hos tandis och dessutom ringa dagis om att han kommer imorgon :)
en 11 månads bebis, kan inte förstå att min plutt redan är 1 år och en månad?!

Tisdag.

hej, vet inte hur jag ska hinna med bloggen, idag fick Victor ta Anton då jag kände att jag behövde gå till skolan då vi hade orientering på morgonen och kände för jag ville ha det klart. Sen passade vi på att luncha ihop på brukshotellet i fagersta där det var så sjukt god mat.
Aja har hunnit en snabbis till banken och handlat och lagat mat. Sedan var mamma och jag ut och övningskörde, äntligen är vi igång, sedan sprang jag med Victor som cyklade ner till ica och köpte morötter, vart ingen lång runda idag då jag var så jävla kissnödig hehe, men bättre än inget eller hur? dessutom sprang jag ju på orienteringen.
Nu soffläge.