shoppingdags

Bild från instagram.
Hej hopp min lilla bloggis. Torsdag idag, snart helg alltså vilket består av middag hos Victors farmor och farfar och sedan studentfest, dock nyktert, vill kunna umgås med mina barn och kunna gå upp med gott samvete om Olivia vaknar och vill ha nappen.
Jag har iaf precis betalat räkningar och fixat iordning mig. Blir över till avesta för lite shopping med sofia och therese och mina knottar, Olivia sover just nu så ska väl väcka henne om en 30 min och klä på henne.
 

Morgon lek


Olivias störta idol är lätt storebrorsan! Sådär kollar hon alltid på Anton när hon får tillfälle.




Mina bästa små människor <3 

Förhoppningsvis en lugn vecka

Ny vecka, jag hoppas på en lugn vecka faktiskt, vi har ingenting planerat, förutom det vi gör varje vecka, men öppis är stängt osv. Väntar på ett paket som jag hoppas ska komma denna vecka, jag, Sofia och Therese går och väntar spänt kan jag lova, mer om de när det kommer.
Farmor och faster Lillmor skulle komma kidnappa Anton senare oxå, så tror faktiskt jag ska bädda mer Olivia I sin vagn och hämta ut hennes stolsdyna som jag dragit mig för att hämta när jag har Anton eller en syskonvagn med mig, livet är så smidigare med en singelvagn.



Sjuk Anton och svullna händer

Alltså lördag idag och Anton verkar inte helt frisk och kry, han somnade halv 5 hemma hos sin farmor och farfar och sover fortfarande, förbereder mig på en tidig morgon alltså, jag som ska spela monopol med tjejerna ikväll..
Idag har jag tränat i Norberg för första gången, längtade efter gymmet i Norberg, skulle ju köra ett pass i morse men avbokade det så Olivia vaknade 5.30 och jag visste att jag skulle sova då. Fick dessutom plats på kettlebelles imorgon, hamnade i reservlistan nämnligen, men först som tur var. Men iaf mina händer kliade jätte mycket när vi kom dit och började gå/springa och sen när jag hade kört lite kettlebelles och hantlar så märker jag att dom har svällt upp, speciellt vänster.. Aldrig hänt tidigare..

Nu väntar jag och Sofia på Therese sen ska vi spela monopol och sen får vi se.
Min hand..
Olivia på Ikea idag.



Äta.äta.äta

HAha alltså shit va jag har ätit idag... De första timmarna på dygnet höll jag mig i sack med mot 5-6 tiden spårade allt. Men vad gör de om hundra år?
Imorgon står iaf ett morgon pass tabata på schemat i Avesta och sedan ska vi till Borlänge och byta värmepump eftersom vi fått fel sån där pump man har ute. Vi har även söndagen fullt planerad oxå, de va nästan länge sedan vi hade en helg utan någonting inplanerat. Idag skulle jag egentligen ha gymmat med Sofia i Norberg men min motivation var helt borta, och jag tänker inte tvinga kroppen, är nöjd om jag lyckas få ihop 4 dagar med träning denna vecka, nästa vecka börjar jag med 7 dagar, alltså ja, ska skriva mer om de i ett annat inlägg.
Mitt mål var att vågen skulle visa 57.5 på måndag men har svårt att tro på det efter denna dag. Men iaf om hundra år gör inte det mig gladare ändå ;)
Snart dags och sova för som sagt upp tidigt imorgon för träning och the kids.
En utav Olivias gudmödrar, hon får två st, så ingen gudfar här inte. Men hon får två utav dom bästa man kan få!<3

bra torsdag!

 
hej, denna torsdag alltså, Anton fick mer än godkänt på 2.5 års kontrollen, superkillen som hon kallade han *stolt mamma*. en osund dag idag, förutom 1 timmes träning nu ikväll, åt en leverpastejmacka till frukost, buffe till lunch och snart kommer Victor hem med hamburgare snart, och godis och digestive. Allt detta är egentligen ångest rätt igenom, men jag försöker verkligen motarbeta mitt ångest tänk, kanske därför jag faktiskt väljer att äta sånt här? Men framför allt tar jag allt i små steg, nu i första hand kommer träningen och nästa steg mat, sen godis och osv, små kliv!
 

då/nu

Bilderna till vänster är tagna 14 dagar efter förlossingen med Olivia. Jag själv tycker det är mycket skillnad på bilderna.

Smygkik


Woho, idag fick jag hem mitt paket från Gina tricot. Nya träningsbyxor och en träningstopp fanns bland annat med, älskar linnet, ville egentligen ha ett par andra leggings men min stl var såklart slut, träningskläder behöver man en del av när man tränar 4-5 ggr veckan. Nu ska jag dessutom öka med att försöka träna varje dag. Ska visa bättre bilder imorgon, har haft full fart hela dagen idag. 
Tänkte jag skulle ta lite bilder imorgon så man kan se hur kroppen förändras. Idag har jag faktiskt räknat mina kalorier,  så på måndag hoppas jag att vågen har rört sig neråt lite iaf.
Bästavän <3

Fettisdag

Just nu sover Olivia efter frukostflaskan, jag plockar lite här hemma, när hon vaknar igen ska jag och barnen gå ner till affären och handla så vi kan baka semlor idag.. Ska även verkligen försöka få lite ordning här hemma, hoppas Victor kommer ihåg att ta med släpkärran hem så vi kan slänga allt skräp som finns här hemma.. Inge kul att bo såhär längre när man knappt kommer åt frysen, när de står sopsäckar i sovrummet osv.
Ikväll är de cirkelträning oxå så ja fullt upp medvetslös.
Hoppas förresten att Johanna lyckas byta byxorna jag köpte till Olivia i söndags, de skillde ungefär 1cm på benen, dock hade jag tappat bort de där jävla kvittot såklart!

försöker ändra utseende....

Har kämpat som en gnu nu ikväll med att försöka designa om den här jäkla bloggen, de är väl på tiden att den får ett nytt utseende tycker jag, Anton är inte precis 1 år längre utan 2.5 år, dessutom finns ju Olivia med i bilden nu också. Jag får fortsätta spåna runt i det där en annan kväll för nu är det iaf läggdags.
Idag har Johanna och Algot varit här, vi var ner på öppis på morgonen och sen fixade vi dopinbjudan till deras lilla (läs: stora) dubbeldop. Fick även pannkakor hos mamma idag, så gott, vad hände med att ta nya tag med att nå min målvikt? nja inte så bra iaf. Vi kör imorgon istället, då är det även fettis tisdagen. Trodde vi skulle till bvc imorgon på 2.5 års kontroll men de var på torsdag.
Här var hon inte stor min lilla smula..

stolsdyna

Beställde precis denna stolsdyna, bara hoppas att den passar Olivias stol nu, ska börja måla och fixa iordning den nu, för om snart 2 veckor får skruttan börja med smakportioner.. min bebis börjar bli så stor..

Söndag

Idag lyckades jag faktiskt lura iväg Victor till Borlänge, jag ville kolla en topp på gina men hittade den inte så beställde den istället. Vi passade på att lämna tillbaka delar till garderoberna när vi ändå var där. Kom iaf hem med en tröja och leggings till Olivia och träningslinne till mig. Försöker sakta men säkert bygga upp en garderob med kläder, Johanna kollade in i min garderob i veckan och utbrast "du har ju inga kläder Sofie", önskar mig pengar till kläder i födelsedags present så alla vet! 
Har kört söndagens kettlebelles pass och har precis ätit köttfärssås med pasta, har lärt mig äta champinjoner nu så jag hade i det, vart så super gott! Nu sova så vi orkar upp till öppis och Johanna kommer.




Fick köpa nya hörlurar idag för 199:- bara för att åka buss, nu ska dom få bo i min väska då jag titt som tätt glömmer mina hemma haha.

Omotiverad

Jag har dom senaste 2 veckorna varit totalt omotiverad till att kämpa vidare med min målvikt, det är egentligen inte alls en lång bit kvar, jag har nog sagt varje dag att imorgon så ska jag ta tag i detta igen, räkna mina kalorier och undvika godis. Men dagen efter har jag varit precis lika onyttig, vågen står kvar på 58 plus minus noll då. Jag har lixom fastnat där och står och trampar känns det som. Men imorgon tar vi nya tag, imorgon ska jag räkna mina kalorier, träna kettlebelles. Ska försöka ta en veckohandling på Ica i Avesta för inhandling av nyttiga alternativ. Min nya varit är low carb tortilla bröd med lite sallad och gurka och så stekt kyckling, mums.
Nu ska vi sova här hemma, barnen sover sedan kl 7.

Middag och bio



Vi är barnlediga ikväll, ångest att vara ifrån min Olivia.. Vi har precis ätit mat på kingen i Avesta och sitter nu i bilen till v-ås där vi ska gå på bio. 
Man vet förresten att man är förälder när man är barn ledig och sitter och säger vad ska vi göra? Annars har man ju alltid barnen som fördriver tiden åt oss. 

Härliga fredag

Jag och barnen hade planerat att dra iväg till kyrkan nu men Victor hade Olivias vagn i bilen och jag kände inte för att ta mig in i kyrkan med syskonvagnen. Om ett tag kommer Johanna och då ska vi iaf gå och boka dop och så tror jag att vi ska bilder till dopinbjudningarna. Vid kvart över 1 så kommer iaf Victor hem och hämtar mig och barnen, utan Olivias vagn så kommer jag inte långt. Just nu tar vi de lugnt i soffan och kollat tv. Vi stressade oss på med kläder och allt sånt men tanke på kyrkan så ja haha.
På måndag börjar förresten vårat internet att fungera, så då lovar jag bättre bloggning eller något haha.



Bra torsdag

Ganska utslagen mamma sitter här i soffan och pillar på mobilen, helt slut efter mina tre pass! De gick iaf bra och träna även om jag var otaggad så kommer jag fort igång när jag väl är där! Nu har jag precis tryckt i mig en hamburgare från Buddys, har blivit köpmat två gånger denna vecka, och imorgon ska vi iväg till v-ås och gå på bio och äta på jensens, så dessa tre pass var väl behövliga antar jag ;) ska verkligen försöka få in någon slagt träning igår, men tiden brister ju tyvärr ofta, speciellt eftersom vi ska till psykologen kl 3 och jag måste åka kvart in 2 till Avesta. På förmiddagen så ska vi iaf leka med Johanna och Algot. 



Torsdag!

God morgon, eller nu är de väl förmiddag men jaja. Anton vaknade vid 20 i 8 och la sig i våran säng och ville kolla stadens hjältar, så tror vi låg kvar i sängen till 10 över 8 för då vaknade Olivia till. Sen har vi ätit frukost, plockat undan i köket, startat en tvättmaskin, fixat oss och sånt där.

Haha måste bara få berätta, alltså vi har verkligen bara is på våran parkering och igår när Victor kom hem från hans föräldrar så tänkte jag "nu kör han in i väggen" gissa vem son kom åt väggen med extra lysena? Och inatt så föll de ner snö från taket på motorhuven, alltså något säger mig att vi borde kanske skaffa en bättre parkering.

Senare idag har jag bokat upp mig på 3 pass, varje pass är 30 min långt så blir sammanlagt 1,5 timme. Har sån träningsvärk sen i tisdags. Är fortfarande otaggad till träning om jag ska vara ärlig.. Menmen.



Till Olivias växa garderob


Den här bodyklänningen beställde jag oxå via appen WISH, misstänker stl 68 eller 74 på den, står M i den och samma sak när jag beställde den samma sak, så se va verkligen en lite chansning när jag la ner den i kundkorgen! 

Ny klänning


En suddig bild på en av sakerna jag hämtade ut igår, en perfekt sommarklänning! 
Har beställt via appen WISH, tar ett tag innan man får de man beställt men de är billigt för de mesta, tips alltså.
Nu kommer snart Johanna hit, då ska Anton jag äta frukost för hon har med sig mackor till Anton, glömt köpa de flera dagar på raken nu..

Våran dag och starkare mama!

Ligger i sängen nu, sovdags och de behövs! Vi har haft 2 bråkiga nätter med Anton där han ligger och sparkar både mig och Victor i ryggen.. Inte de skönaste kan jag lova.. Idag har jag och barnen iaf inte gjort så mycket, vi var ut en stund vid 12 och njöt av solen och vid 2 tog vi en promenad till konsum och handlade mat, vart potatis med köttbullar och brunsås, lätt min favorit mat! Speciellt med mamma scans köttbullar, haha! Har varit iväg på cirkelträning, var så otaggad till att träna, men fan va bra de gick idag, allt bara flöt på lixom, tillomed triceps övningen gick bra, körde på som en galning kan jag lova! Hämtade även ut tre paket som låg på Ica i Avesta, har nog 2 till jag väntar på, haha blir så när man beställer från en app som samlar massa olika affärer så de blir massa olika paket. Visar imorgon vad de va, var bla. en sjukt fin body till Olivia.
Tröck även i mig en semla nu på kvällen, hehe jag som skulle vänta till fettis tisdag nästa vecka, men nja lever bara en gång ;)
Njöt ute i solen med viföräldrar tidningen. Brukar försöka göra den läsningen till något speciellt så oftast läggs tidningen undan tills tillfälle hittas, som idag! 


Funderar

Hej, hoppas er dag och vecka börjat bra! Jag är typ lite ur balans idag, min sömn inatt har störts av en 2,5 åring som ligger och sprakar mig hela tiden, tillslut fick jag nog och hämtade hans täcke och lindade in han i. Drömde även en jätte konstig dröm. 
Ligger och funderar fram och tillbaka på hur jag ska göra med att sluta med godis, försöka gå ner några kilo till eller vill jag ens de? Jag är egentligen nöjd med mig själv, har precis tryckt i mig en halv zoo godis påse, funderar på att bara träna och sedan leva på som vanligt, men pasta och grädde och korv, de ända Anton äter och de är rätt tröttsamt att laga två rätter, eller äta pasta och allt sånt dära men räkna kalorier och äta dom där 1707 kcal varje dag fast med sånt istället? Mycket tankar kring vad jag vill göra, är som sagt vid de där berömda 3-4 veckors gränsen där allt känns jobbigt och man bara vill ge upp. Träningen dock är typ så skön och rolig, så skönt att bara vara jag någon timme och där kämpar jag på. Lutar mot en löprunda idag, var ett bra tag sen jag tog ett varv.

Olivia sover just nu, Anton kollar film och jag pillar på mobilen i sängen, är som sagt ur balans idag och väldigt trött, försöker rensa här hemma med all skit som vi hade i källaren, Victor envisas om att vi ska spara hans VHS filmer fast vi inte ens äger en VHS spelare.. Får se vart han kommer ställa dom, om han nu ens kommer ställa undan dom någon gång...
Coola grabben :)

Helgen som varit

Vi har som sagt haft fullt upp nästan hela helgen, Anton sov hos farmor och farfar fredag-lördag, som han har pratat och längtat efter det. Mamma tog Olivia från halv 4 till 10 över 6 så jag kunde åka över till Avesta och dansa in helgen med lite latin moves, sen kl halv 9 typ kom Victor och hämtade mig Olivia och så handlade vi mat, korv med bröd (kändes ändå nyttigare än pizza ( vilket jag inte ätit på väldigt länge)) hyrde film.
Körde ett tabata pass på lördag morgon, känner stor sorg över att jag inte kommer kunna gå nästa helg på mitt morgonpass. Sen storstädade vi hela huset, handlade mat och på kvällen var Niklas och Hanna över och åt mat och kolla Melodifestivalen med oss, trevligt.
Söndag började med att Anton vakande 7! För att Olivia började knöla då, hon somnade iaf om och sov till 8.30 och Anton fick kolla tv medan vi låg och halv sov, hans ålder nu är så härlig! Satt upp värmepumpen nu ska de bara dras el och slangar och nåt mer sen så bakade Anton och jag muffins och vid halv 3 kom Victors farmor och farfar hit. 

Kommer ha sån jävla träningsvärk efter dages kettlebelles passet idag, vågade ta tyngre vikter idag, är fortfarande inne i de där med att försöka hitta vad jag klarar av. Min mage kör även, måste vara något jag ätit för Victor mage är oxå konstig. Kanske står + -0 på vågen imorgon om jag har tur.

Nu ska jag sova, imorgon ska vi bara vara hemma och mysa hela dagen eller om de är sol ska vi gå ut och ladda batterierna.
Bjuder på en bild på min älskade Olivia som jag tog nu i veckan när hon blev 3 månader <3

Så är snart helgen slut

Hej, sitter och laddar inför veckans sista pass, kettlebelles cirkel, ska bli rätt skönt att avsluta veckan med träning efter en väldigt onyttig helg, tog en liten paus från att räkna kalorier och äta nyttigt och bara hade en äta vad jag vill helg, har ätit korv med bröd 3 dagar i rak nu, men fy va de är gott.
Vi har Victors farmor och farfar här just nu, de är och kollar in vårat lilla radhus och sedan åker jag med dom över till Avesta och pappa hämtar mig. Vi har verkligen varit upptagna hela helgen med besök och sätta upp värmepump och sånt.
Har konstaterat att jag inte kan ha godis hemma för då äter jag de hela tiden, idag började dagen med att ta några godisar lixom? Så fick be Victor slänga de som var kvar utav detta. Självdiciplinen var inte på topp denna helg, antar att jag var då den där tre veckors gränsen som oftast är så jobbig när man försöker ändra vanor... Nya tag denna vecka, så får vi se vad resultatet blir på vågen imorgon, gissar på ett 0,5 kilo upp. Visar sig.

Torsdag

Sittre på bussen hem nu från Avesta, ska bli skönt att komma hem efter några timmar utan kidsen, känner iaf att jag har gjort rätt val med att gymma i Avesta. Även om de blir en del puzzlande för att få allt och gå ihop med barn, Victor och bussar. Bara 3 pass kvar den här veckan!
Imorgon ska Anton sova hos farmor och farfar så vi har bara Olivia då, Olivia ska få hänga med mormor någon timme imorgon medan jag dansar och Victor gymmar, sen har Victor bertämmt att vi ska äta kräfor, sill och potatis, de sist nämnda får Victor helt för sig själv. Blir nog bra.



De är så skönt att äntligen kunna le på riktigt igen, måste väl ändå vara ett tecken åt rätt håll? 

MAT


Mmh precis ätit detta till lunch, gjorde matlådor så vi har middag oxå.
Om en timme ska jag förbereda mig och barnen på att gå mot bussen, mitt corepass börjar kl 5 så blir att jag åker över med barnen med buss och dom åker med Victor hem när vi hoppat av bussen. Har core och armar axlar inbokade idag, alltså inte mycket cardio men eftersom förkylningen tog om här i början av veckan så passar bara styrka bra. 


Sänglampor



Köpte dessa lampor till barnen för någon vecka sedan,från pickaboo. Hur fina? Kommer bli super när vi har fixat iordning barnens rum. Finns att köpa på pickaboo i Fagersta eller beställa på varuhus1.se

Bumbo




Olivia älskar sin bumbo jag köpte till henne för ett tag sedan, torts att hon bara är 3 månader så sitter hon sjukt bra i den, dels har hon alltid varit väldigt stark i nacken så hon orkar hålla huvudet upp.

Olivia 3 månader










Favoriter i Olivias garderob

Här är några av mina favoriter i Olivias garderob just nu.
Hennes fin klänning, från Kappahl, ska försöka få tag i en till i någon större stl.
Denna är min absoluta favorit, men små nassar på, är från next. Och även den ska jag köpa i större storlek.
Denna från Lindex har Olivia fortfarande inte haft på sig, den ser stor ut för att vara 62 men nu är den tvättad så ska testa den någon dag.

Nyklippt



Mitt ny klippta hår, är så nöjd, behövdes efter 1,5 år.. Frisören tog bort 5-6 cm på längden. Mitt nya löfte till mig själv är att klippa håret åtminstone varje halvår.

Vi håller förresten på och fixa internet hör hemma, Telia kunde inte erbjuda oss de pga att de inte fanns någon port, alltså va? Där förlorade ni en kund. Victor ska ringa comhem idag, för internet måste vi ha..

Till frisören idag!

Godmorgon, Anton väckte mig och Olivia för en timme sedan och nu äter vi lite frukost. Idag 11.45 ska jag klippa håret, ringde nyss och bad om en akut tid typ, färgade håret igår och nu är topparna helt kaput, är verkligen dags att klippa egentligen eftersom håret på vänster sida var typ 2 cm kortare än höger haha. 
Nu ska jag äta upp och sen fixa oss här hemma.



Stora killen :D


Fått upp gardin i sovrummet idag, nu är vi snart i mål. Bara lister och fönsterbrädan kvar, är så nöjd med rummet, de blev så fint i grunden, nu är de inredningen kvar, de tänker jag inte ha bråttom med, för de ska bli perfekt.

Har även börjat fixa inne på Olivias rum, hon sover därinne helt själv nu faktiskt, hon stördes av Victors klocka på morgonen så vi får se om detta blir bättre. 

Dessutom börjar Anton bli så stor och duktig. Jag tror allvarligt att vi snart är blöjfria! Anton har fått gått utan blöja varje gång vi varit hemma, och 4 ggr tror jag han lyckades kissa. Dessutom så har Anton börjat somnat själv i sin säng på kvällarna, men dessvärre så försvinner den där mysiga sång och mysstunden då, men tänker att vi får sjunga och läsa sen gå ut innan han somnar istället.
Nöjd kille med en flaska med saft framför byggare Bob.

Hej februari :D

Måndag igen, och januari är förbi! Igår var vi ut till Victor farmor och farfar och åt mat, inte världens nyttigaste mat men ibland får man ju unna sig lite ris haha. På kvällen stod ett kettlebelles Cirkelpass på ordningen och helvete ville bara lägga mig dö på sista stationen, så jag var snabb att norpa en plats till nästa söndag oxå. Vart så ledsen förresten när vågen visade 59.9kg i morse, Vafan vågen visade ju 59,4 med frukost i magen och kläder på kroppen i söndags så de kan inte stämma, nekade gjorde de inte, 58.0 visade den när jag kom hem från öppis, ha så nu är de fan inte långt kvar tills jag når min start vikt innan graviditeten med Olivia wopwop! Efter de tar jag upp där avslutande förra gången och börjar kämpa för min drömform Istället.
olivia och jag igår.
ligger i sängen just nu och har min vila, enligt psykologen ska jag sova en stund varje dag men hur lätt är de med en 2,5 åring som inte sover på kvällarna om han sover en stund på dagen, nu ska Anton ha något å dricka.