Sjuka

Som om inte Antons magsjuka räckte, nej nu har 3 av 4 i denna familj dragit på sig en förkylning, värst är de med Olivia tyvärr. Men resten av familjen slapp iaf magsjukan.
De har varit rätt tyst här ett par dagar, jag har inte orkat bloggat, hade en tuff dag i torsdags. Så himla trött så ville bara stupa i säng så när mamma ringde mig på morgonen och berättade att min farfar hade somnat in för gott nu så bröt jag ihop, finaste farfar! Har umgåtts med familjen sen dess.
Idag gick jag till kyrkan faktiskt, farfar ropades upp och sedan adventsfikade vi smörgåsar på Mariagården och sedan tårta hos farmor, sen tog vi en tur ner på julmarknaden och sen lagade vi mat hos Mammi.



Energi :D

Oj, idag har de varit krut i kärringen kan jag lova! Nu på kvällen har jag tvättat varje fönster i hela lägenheten, de kommer troligen vara lika skitiga imorgon igen haha. Började byta gardiner, Anton lyckades spy ner en gardin i vardagsrummet så nu förnyar vi lite såhär 1 månad innan flytt! Har börjat julpynta lite oxå, så mysigt :)

Ååh, visade Victor vimpeln när han kom hem från jobbet och de första han säger är att jag har satt N:en upp och ner, får göra en ny efter flytten som är finare haha!
Dessutom ville jag bara slå ihjäl folk på Ica idag! Först skulle vi parkera och då är de en gubbe som parkerat på den sista familjeparkeringen, de är ju nästan omöjligt att få ut både Anton och Olivia om man står inklämd mellan två bilar. Sen lyssnade Anton inte alls inne på Ica utan hoppade ur den där jävla kundvagnsbilen hela tiden och bara iggade oss när vi sa till han, slutade nästan med att han välte en hylla på "home" avdelningen, hade varit pinsamt och dyrt...
Sen va de en gubbe som trängde sig i kön. Ja om inte de va nog så små tjafsade vi lite i affären över en jävla gryta oxå.. Men jag passade på att köpa en fin lampa idag på Ica, japp en bra dag helt enkelt! Hoppas på lika mycket energi imorgon, har varit så skönt och kunna leka, vara ute och städa utan att somna eller tycka de är jobbigt och tungt..



Olivia tränade nacken medan vi lekte med tåget, hon har börjat varit vaken mer nu och dessutom börjat fatta dag och natt och somnar ofta om rätt fort under nätterna, men aja får se hur länge de håller.

Utomhusvistelse

Är så glad att de existerar hiss i vår trappuppgång! Hade 3 papperspåsar med skräp en kartong och så en påse med använda blöjor som skulle ut måste ha sett roligt ut när jag kom med allt plus en barnvagn och Anton!
Efter de gick vi ner till gamla byn och kollade tåg och änder.
Synd att snutten är med på bild..
Olivia sov sött i vagnen.
kollar ankor.
Kollar tåget..
Let's take a selfie sa jag till Anton..


Stora lilla älsklingen<3

Vimpel

Började med denna för länge sedan typ augusti eller något men sen vet jag inte vad som hände den glömdes bort eller något.
Gjorde iaf nyss klart den och satte upp den, rätt värdelöst när jag snart måste ta ner den, håller på och julpyntar och de känns ju oxå lite värdelöst, och sätta upp granen senare känns ännu värdelösare menmen.

Onsdag

God morgon! Anton vaknade vid 8 idag, vi ska strax äta frukost, ingen spya sen igår vid 6 tiden och han har inte spytt upp vattnet han fick imorse och inte heller godiset han hittade. Ligger i sängen med Olivia på bröstet och försöker få henne och sova.
Ska städa av här hemma idag och försöka komma ut och ladda kroppen med sol eftersom jag missade den igår. Sen ska jag försöka fixa Antons adventskalender oxå och kanske julpynta lite? :) 


Sjukdom och kostvanor

Efter att ha torkat spyor hela dagen så var de riktigt skönt när Victor kom hem och tog över de! Anton får inte behålla nåt än iaf, han la sig på tom mage stackaren, men 30 min efter att något har åkt ner i magen så kommer de upp så låter den vila, han klagar på magont och är som en liten bebis igen som bara myser, torts att jag vill skydda Olivia från magsjukan så kan jag ju inte bara dissa Anton och inte gosa och verka som jag inte bryr mig, så har gosat så fort Olivia har sovit. 
Tog en promenad idag efter maten som vart köpmat ( förvånade? Förra veckan åt vi de tre dagar på rad..) måste verkligen skärpa våra kostvanor, dom har lixom försvunnit denna graviditet och första tiden med Olivia. Var iaf så skönt att slå på musik i öronen och bara gå och sjunga tyst för sig själv, och ta en paus från kaoset här hemma! Imorgon ska vi tvätta och ja det är väldigt mycket tvätt just denna gång..

Idag hade jag planerat att gå och kolla tapeter, har sett en tapet som jag vill ha i Olivias rum men jag vet inte om den finns haha, så lika bra att kolla upp de tidigt så jag hinner hitta en ny tapet innan de är dags, snart bara en månad kvar tills vi har vårat egna hus, gaah! De må vara ett radhus men de är en bra början i väntan på drömhuset.

Magsjuka

Hoppas ni har en roligare, finare dag än vad jag och barnen har! Själv torkar jag spyor efter spyor här hemma, herr magsjuka eller kan de va vinterkräksjuka som knackade på dörren den ända soliga dagen på evigheter och de ska ju tydligen inte bli fler!
Anton sover just för tillfället, skönt för han att få sova en stund, vi får se hur länge de varar, men han behöver all energi han kan få genom sömnen efter som han inte får i sig något. Bara hoppas att Olivia klarar sig undan och de är ett litet mirakel om hon gör de! Känns som hela jag är full med bakterier, känner mig så äcklig! Dessutom har Anton spytt ner våran säng när jag matade Olivia nyss, försöker hålla han borta från vårat sovrum men de är så svårt när jag sitter och matar och han lyssnar ju inte precis. 
Nu ska jag oxå försöka sova en stund så jag orkar! 
Jag och min glada sjukling <3

Lite vatten

Ännu en natt utan sömn, eller blir väl en halv natt haha. Hade planen att gå och lägga mig efter BB men de satte Anton stop för kan man ju säga... Jäklar vilket liv vi har haft här hemma kan jag lova! Över lite vatten! Jag sa att han inte fick mer vatten pga då kissar han ner hela sängen igen inatt och jag orkar verkligen inte. Skrek konstant efter vatten i 1,5 timme sen vart de flingor och sen glass, vid 12 tiden somnade han om, värsta kvällen i hela mitt mamma liv. 
Nu väntar jag på att oliven ska vakna för mat för min kropp har tydligen ställt in sig att den inte kan komma till ro om den vet att hon vaknar inom bara någon timme, men hon lär nog vakna vilken minut som helst.
Tänkte ta en bild på Anton oxå men Nix han hann springa iväg så ni får njuta av en bild på oliven och mig istället ;)

Förlossningsberättelse Olivia

Jag skulle kunna göra om förlossningen med Olivia hundra gånger om! Allt gick så fort och enkelt, helt underbart var det.

Kl var ungefär kvart i 4 när jag hade gått upp på toa och kissat, massor även om jag inte var speciellt kissnödig, gick och la mig igen och fick en konstig smärta i magen och tänkte att de nog bara var en förvärk. Somnar om och vid 04.00 vaknar jag till av att de bara fossar mellan mina ben, ställer mig upp och säger till Victor att hämta en handduk, då stod jag i en stor pöl med fostervatten, där står jag i chock medan Victor ringer sin mamma och varnar om att vi måste kanske åka in snart, efter de ringer jag till förlossningen och varnar om att mitt vatten har gått men har inga värkar så skulle ringa ett annat nr vid 8 för att få en tid för undersökning. Jag låter Victor somna om och hoppar in i duschen då jag inte känner mig speciellt fräch. I duschen känner jag hur värkarna börjar komma och det regelbundet! Sitter där i duschen ett tag och sen sätter jag mig i soffan på en handduk och väntar på att värkarna ska bli värre, vid halv 6 så går jag in och väcker Victor och säger att vi väntar till dagis öppnar om en timme och lämnar Anton och åker sedan in, men de gick inte Victor med på, utan ringde sin mamma som kom och hämtade Anton 20 över 6 ungefär. Kvart i 7 är vi äntligen på stora vägen efter att ha tankat, här avlöser värkarna varandra med ungefär 2-3 min mellan och jag kan kolla klockan i bilen och veta precis när de börjar. 
Väl vid förlossnigen fanns de inte en enda ledig parkeringsplats men vid detta laget var vi rätt origenterade på falulassaret och de va bara och åka till p-huset och ta en kort promis till förlossningen. Får direkt ett rum, hänger av mig jacka och skor och sen skriva jag in. Vi väntar med att undersöka om hur öppen jag är pga infektionsrisken och de frågar hela tiden om jag vill ha lustgas, men jag står ut ett bra tag till utan den. Tillslut ber jag iaf om den och får 50/50. I samma veva undersöker man och jag är öppen 4cm. Sen vart jag kissnödig och går på toan och sen sätter jag mig på en pilatesboll och fokuserar helt på värkarna och lustgasen även om jag hade riktigt kul mellan värkarna genom att tycka synd om Victor som knappt fått sex på 9 månader.. Sen vart de en runda till toan för att spy och sen var de bara fokus på värkarna och nu står jag över huvudändan på sängen och andas.  Försöker få i mig en milkshake men precis som med Anton så är jag så inne i mitt värkarbete och andas och ha mig att jag glömmer bort den efter en klunk typ. 
Nu börjar värkarna göra riktigt ont även om trycket neråt är de värsta och jag vill egentligen bara puscha ut ungen men de får vänta för jag var bara öppen 8cm 9cm vid värk men en runda upp över huvudändan hjälpte för nu måste jag verkligen krysta, nu har Victor fått ta över lustgasen och jag vrider bara dit huvudet när värken kommer. Här ifrån minns jag inte så mycket, är så pass inne i mig själv och drogad av lustgasen Men jag får iaf lägga upp bena i såna där saker och sen vet jag att de säger att de har sett huvudet och att nästa värk skulle vi hoppa lustgasen och sen var huvudet ute och sen vid nästa krystvärk kom kroppen (om jag nu minns rätt). 11.38, 3900gram och 51cm var hon våran Olivia.
Sen skulle de sys och jag fryser som en tok och bara skakar, tur att Victor höll henne medan jag sydde haha. Sen började vi den eviga väntan på att få åka hem, tiden gick så långsamt men ändå snabbt. Men vid 21.45 är vi iaf klara och får åka hem eftersom allt ser bra ut med Olivia och mig. Victor hade inte fått mer mat i sig än de där mackorna efter förlossningen medan jag fick mat vid 5. Så en snabbis in på Max men påväg in så känner jag hur en stor klump åker ur mig, shit tänker jag och halvspringer in på toan, går sedan ut och berättar för Victor och så står vi och diskuterar om vi borde ringa förlossningen eller något men bestämmer oss för att åka hem iaf. Tur de för inget har hänt efter och såhär 3 veckor efter blöder jag inte och har knappt nå avslag.
Tyvärr den enda bilden från förlossningen jag har på min mobil, allt annat ligger tyvärr på Victor mobil och vissa bilder håller jag för mig själv men ska kolla igenom om de finns någon okej bild att lägga till här.

Vad jag köpt till Olivia under graviditeten

Denna julklänning i stl 56 från h&m, ska användas nu första advent och sedan när vi ska iväg på julbord med Victors jobb den 5 december. Kommer troligtvis användas på julafton med och vardagar säkert.

Dessa två är i stl 62 från Kappahl.
Stl 68, Anton ska få en tröja med liknande motiv, ska bara hitt de först. Köpt denna på fyndiq.se.

Och denna köpte jag efter ultraljudet i början av sommaren i stl 74 så lär kunn ha den lagom till sommaren förhoppningsvis.
Alla plagg är inte med för jag tror jag visat er lite redan.

So me

Har under en längre tid funderat på vad jag ska göra med mitt hår, de var urtvättat sen jag hade lila/rött hår i våras, en färg jag trivdes väldigt bra i, men de var för mycket röd nyans i för min smak. Men igår bestämde jag mig för att kolla om h&m hade en annan lila färg inne och de hade dom, plus blått, ljusare lila och rosa, så jag bestämde mig för att verkligen göra en mig grej, experimentera, mamma hjälpte mig och vi var inte hemma fören vid 22 igår, snart kan jag gå hem till mamma och lämna barnen hemma med deras pappa och göra detta. Sitter redan och fiffilurar på vad jag ska göra med håret nästa gång.




Sömn, vad är de?




Alltså småbarnslivet<3 ibland så men imorse ville jag typ bara dra täcket över huvudet på ett hotell och sova! Olivia vaknade 5 för mat, somnade vid 1 pga Anton, men hon vägrade somna om iaf och när klockan var 6, Anton låg och sparkade på mig i sömnen så bara satt jag och grät av utmattning och gjorde ju inte saken bättre av att veta att Anton strax säkert skulle vakna.. Halv 8 vaknade han men slog på bompa och gav han yoghurt med kuddar i och gick sedan och la mig igen och gosa med Olivia, men fick ligga i sängen till 9 innan han kom och ville ha upp oss och dessutom började Olivia vakna till för mat. Dagen har gått i lugnets tempo och vi har bara plockat lite här hemma, en tur till svärisarna har vi hunnit med oxå.
Nu kollar vi BB och snart är de sängen som gäller hoppas jag!

Upp och ner

Ååh jag blir så frustrerad! Har haft en sån bra dag, jag och mina barn, vi hade en lugn morgon, en tur till BVC för att mäta och väga skruttan, 53.1cm och 4080gram väger hon nu, fick beröm över Anton oxå vilket alltid värmer. Sen tog vi en tur på stan och kollade kläder, gick och gjorde lunch och sen åkte vi till Norberg, vi gick hela vägen från centrum till mamma utan att klaga, vi bara traska i hans tempo och pratade och kollade. Sen var vi ner till barngympan och lekte av oss, Olivia var hos sin mormor och vi fokuserade bara på Anton för ett tag. 
Anledningen till varför vi åkte till Norberg idag var faktiskt för att skriva på kontrakt om hus, vi har alltså köpt hus, i Norberg så vid nyår flyttar vi tillbaka till Norberg! Ska bli skönt och komma hem igen även om Avesta har varit bra de med!
Men självklart slutar kvällen med tjafs, över att Olivias napp hade legat på toagolvet mitt framför toan och Victor började stoppa in den i munnen på henne och jag hade sagt till han lite surt. Alltså de är så mycket hormoner i min kropp så jag blir verkligen sur oxå. Sen mitt i allt så ser Victor att en fönsterlampa har gått sönder och börjar klaga på att jag inte dragit ut skiten, den mannen borde veta att man inte kommenterar sånt när jag redan är sur för de vart bara värre.
Sen skulle jag lägga Olivia men hon var omöjlig och allt bara kändes så jävla värdelöst, är så jävla trött men samtidigt inte och Anton ger mig nog ingen sovmorgon heller.
Hoppas på en bra dag imorgon.
Den dagen var iaf en lyckansdag utan bråk! 

Två veckor efter förlossningen..





Långt inlägg om lite allt möjligt

Jag och Olivia tog sovmorgon till 12 idag, välbehövligt eftersom jag var vaken till 2 ungefär och lekte med min iPhone 6, har haft den i två veckor imorgon men har knappt inte hunnit pilla på den mer än ringa och smsa och de klassiska Instagram och Facebook.
Vi han bara äta lite och mysa innan vi var tvugna att klä på oss och gå mot bussen för att hämta Anton på dagis, där de vankades föräldramöte som jag fick veta då. På kvällen var de cirkelträning, jag är så jävla avis på alla som får träna, jag går runt och längtar efter gymmet, efter att få ta på mig löparskorna och ge mig ut och springa, jag övervägde faktiskt att test jogga idag men vill att kroppen ska läka så jag kan börja efter jul.
Jag går omkring i mina träningskläder och längtar...

Imorgon har jag lite mycket som ska göras, städa och framför allt ska jag skura golvet, Anton spillde ut julmust igår så är rätt klibbigt på golvet.. Vi ska även till BVC för mätning och vägning, spännande. Sen står en tur till Norberg på tur för att skriva kontrakt, och så ska vi på barngympa med Anton, som jag dessutom kanske ska ta över efter nyår, men vi får se. Jag känner att jag måste ha något att engagera mig i, längtar till nästa höst eller om de blir på våren när jag börjar plugga igen, men först ska jag njuta av min Olivia och min trotsiga men Anton just nu är verkligen jobbig men helt underbar, lär sig nya saker hela tiden men just nu är grejen att hälla i mjölk själv i glasen och är inte vi snabba nog så kan ni ju förstå att vi har mjölk överallt, eller så tar han något från en låda i köket och låser upp till toan när man sitter och bajsar, igår skulle han bestämt in till Victor och går och hämtar min svamprensare som de är en liten kniv på medan jag matar Olivia...



Måndag

Och så är victors ledighet över, imorgon går han tillbaka till jobb och Anton ska gå tillbaka till dagis, ska bli skönt att få vara i min Olivia bubbla, med Anton var de annorlunda, han var själv medan nu ska jag fokusera på två stycken.
Idag har vi enbart tagit de lugnt, vi tog en tur till affären med varsin vagn, Anton somnade på hemvägen men somnade ändå rätt fort vid nattningen. Planen är att sälja Antons vagn då han oftast bara sitter i den 3 sekunder sen ska han gå eller köra sin egna vagn, totalt onödig alltså.
I veckan som kommer har vi en rolig grej inplanerad, äntligen säger jag bara! Men denna roliga grej innebär en del jobbiga saker oxå, inge ont som har något gott med sig hoppas jag, men vi tar de i ett annat inlägg.
Nu väntar jag på att Olivia ska vakna och vilja ha mat, hon brukar vakna och vilja ha mat nu vid 22 men hon har inte vaknat, istället hör jag henne snarka här brevid i sin säng. Vill bara ta upp henne och gosa, saknar henne men förhoppningsvis vaknar hon snart.


Nackträning, inte populäraste aktiviteten men de måste göras och jag tycker hon är rätt stark i nacken för att bara vara två veckor imorgon.
Storbrallan leker...
Medan lillsis sov på mammi.
Såhär sover hon just nu <3

En söndag med lite av varje

Ligger i sängen, skulle sova var tanken, somnade inne hos Anton men när jag kom ut så hade mamma ringt och då vaknade jag såklart till medan jag pratade med henne, typiskt. Jag behöver verkligen sova!
Hade en liten bökig natt inatt och de vart väl typ 4 timmar sömn allt som allt när Anton slog upp sina blå redan kl 6 imorse, vid 8 var jag som vanligt tvungen att väcka Victor och han fick gå upp och ta Anton innan jag stupade framlänges typ. Robert med familj var här en stund idag och hälsade Olivia välkommen, sen åkte vi ut till svärisarna, jag och Gullan gick på nå home party, annars har de inte hänt så mycket mer idag.


Lite bilder från Instagram. 
Imorgon är de måndag igen och på tisdag börjar Victor jobba, men 4 veckor själva klarar vi sen får vi ha han hemma 3 veckor och vi lär nog hinna gå varandra på nerverna och vara trötta på varandra efter de, haha.

Fredag

Anton tog morgon halv 8 idag, helt okej eftersom vi för en tid sedan tog morgon kl 5 ibland, Antons sömn är lite knasig just nu och har varit sen i augusti och han vaknar och kommer in till oss varje natt, de har blivit riktigt trångt i våran säng nu när Olivia är här men inatt lyfte vi över Anton till Olivias säng när han hade somnat om. Vid 10 låg och halv sov på soffan men bestämde mig för att väcka Victor och byta av han för annars lever Anton livet. Vid 12 vaknade både Olivia och jag. Inte gjort så jätte mycket idag, en tur till ö&b och köpte nya prydnads kuddar till soffan, nytt och fräscht, mina rosa blommiga kuddar var så äckliga hehe.
Sen gjorde vi mat och fick ett roligt telefonsamtal, nu sitter vi ute hos svärföräldrarna för Anton ville leka med Lillmor. Nu är de bara måndag kvar på victors föräldraledighet sen ska jag klara mig själv med båda barnen, men vi kör en mjukstart och Anton ska vara på dagis 06.45 till 13.45 tisdagar och fredagar, så slipper jag och Olivia åka buss så mycket.
Känner att de blir alldeles för lite bilder på Anton sen Olivia kom, men blir väl så att man lever i sin lilla Olivia bubbla såhär första veckorna, Olivia är ju kanske trots allt mitt sista barn, även om hela jag redan längtar efter ett till barn hehe...

Myskväll




Nytt till Olivia :)

Vi har typ bara några få plagg till Olivia som inte har används av storebror Anton när han var liten, typ sisådär 5 plagg.. Resten är efter Anton, dels så är ju alla söta fina kläder oftast från 62 och uppåt så har köpt sånt istället (a) men nu när hon är här har jag känt att jag vill ha egna kläder till henne även i de minsta storlekarna, så idag har vi varit ner på stan och handlat lite i stl 56, vi använder både 50 och 56 just nu.
Från Åhléns, ska köpa på mig en till i större stl (a)
Från lindex.
Anton har en born 2012 och Olivia måste såklart oxå ha en :)
Från h&m.

Tänkte visa i ett annat inlägg vad vi har fått till henne. Tänkte fota de nu, medan Olivia sover och Anton duschar med Victor :) 

En vecka idag <3

En hel vecka har passerat sen Olivia anlände till vårat liv, en vecka med massa mys och lära känna henne, nu vet jag hur hon sover bäst, de tre första nätterna var vi vakna hela nätterna medan nu sover vi oss igenom dom med två-tre uppvak för mat och blöjbyte. Idag har vi haft Lillmor här och på kvällen drog vi iväg på cirkelträning, vi försöker hålla Antons vanor som förut så att få komma iväg en timme och leka av sig var nog kul. Själv satt jag och Olivia och hejade på alla som tränade hihi. Längtar tills jag oxå får vara med, efter jul kör vi. 
Imorgon har vi hembesök av BVC på morgonen, tvättstuga på eftermiddagen, och mot kvällen kommer Victor farmor och farfar och hälsar på.
Efter de tänker jag faktiskt bara ta de lugnt och va hemma! Vi har inte haft en lugn dag sen Olivia kom typ, stackaren.. Dock är varken jag eller Victor personer som sitter hemma och bara glor en hel dag för vi blir så uttråkade haha. Blir nog säkert ett och annat besök av familj och släkt som vill träffa Olivia.
Nu ska jag krypa ner i sängen, lägga Olivia brevid mig och bara mysa <3
Olivia och sin kusin Algot, de skiljer 1 månad och 1 dag.
Finaste Olivia <3

Provsmakar'n


Var med om en sån rolig grej ikväll med Anton, jag ammar Olivia och Anton har såklart fattat något finns i mina tuttar och de pratade vi även om igår, men ikväll så satt jag i sängen och hade precis duschat och helt plötsligt så smyger ungen upp och biter tag i min bröstvårta, fy satan va ont de gjorde.. Frågade om han ville smaka och de ville han så tog lite mjölk på fingret som han fick testa, nöjd kille efter de kan jag lova.
Nu ska jag försöka sova, Olivia vaknar väl när jag somnar och vill ha mat så lika bra att passa på :) 

Tre har blivit fyra <3

Igår morse kl 04.00 gick vattnet och 11.38 var hon ute hos oss, vår lilla P vart en Olivia, en perfekt liten Olivia kan jag lova er! Vi kom hem vid 23 tiden igår kväll och svärmor låg däckad i soffan efter en dag med Anton. 
Nu njuter vi av våran lilla Olivia och våran stora Anton, så mycket kärlek <3




Händelserik vecka

Vilken händelserik vecka jag haft! Men ingen bebis än tyvärr.. Aja minst 3 veckor kvar nu iaf, sen ska du ut, unge!
Igår var vi på middag hos victors farmor och farfar, trevligt. Förutom att hela jag var hormonstin och ledsen och sen på kvällen bara bröt jag ihop i duschen över att Victor hade slängt Antons armpuffar så de hade blivit blöta igen när jag försökte torka skiten... Idag vart det lite shopping i Borlänge, visar senare i veckan vad som köptes. Sen åkte vi över Norberg och hälsade på hos Victors föräldrar och sen till min mamma där Johanna med lilla Algot var, mysigt, alltså en bättre dag idag än igår. 
Nu på kvällen beställde jag även en iphone 6, tröttnat på att inte kunna prata i telefonen utan att micken stängs av hela tiden, tog även extra försäkring så även om jag lyckas paja skiten så löser de sig.
Jag och min bästa innan dagis i fredags <3